Olimpia 2016 - Friss hírek

Szabó Barbara: Fogalmam sem volt, mi vár rám

Szabó Barbara a 32. helyen végzett női magasugrásban a riói olimpián, a 18-i selejtezőből nem jutott be az augusztus 20-i döntőbe.

Talán nem volt elvárás a döntőbeli szereplés, de a versenyző sokkal többet szeretett volna kihozni magából.

Fejben viszont nem volt teljesen ott – ezt írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében. Elnézést kér a szurkolóktól, majd megjegyzi, ennél sokra többre képes.

Mivel én az utolsó csoporttal utaztam Rióba ezért (talán sajnos) részese lehettem az otthoni, az Olimpiát körülvevő hangulatnak. Első Olimpia révén fogalmam sem volt hogy mi vár rám , de már a kiutazás előtt nagyon izgultam.

Elmondja, 13 éves kora óta erre a pillanatra várt, és hálás azoknak, akik támogatták, és nem hagyták, hogy feladja.

Nagyon szerettem volna kihozni magamból azt amit valójában tudok, de sajnos nem sikerült. Ennek az oka nem a fizikai felkészülésemben van, rengeteg edzésmunka van mögöttem. A jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy fejben is elbírjam egy világverseny vagy egy Olimpia “nyomását”. (…) Egyelőre nem könnyű feldolgozni a történteket, de azt hiszem, egy Olimpikon nem attól lesz Olimpikon, hogy a dobogó felső fokán áll, hanem attól, hogy a legmélyebb gödörből is fel tud állni. Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik idáig eljuttattak és azt hogy itt lehettem!

Zárta sorait.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik