Olimpia 2016 - Friss hírek

A magyar paralimpikonok az olimpikonok jutalmának felét kapják Rióban

A hamarosan megkezdődő riói paralimpiai játékokon érmet szerző magyar paralimpikonok az olimpikonok jutalmának felét kapják – osztotta meg értesülését kedden a Lokál című lap.

A paralimpiai aranyéremért 17,5 millió forint, az ezüstéremért 12,5 millió forint, a bronzéremért tízmillió forint jár a fogyatékkal élő sportolóknak. A Lokál emlékeztetett arra, hogy az egészséges sportolók a riói olimpián szerzett aranyért 35 millió forintos jutalmat, az ezüstért 25 milliót, a bronzért pedig 20 millió forintot kapnak.

A cikk arra is felhívta a figyelmet, hogy a négy éve megrendezett londoni paralimpián a magyar paralimpikonok még jóval nagyobb összeget kaptak a dobogós helyekért az egyéni versenyszámokban: akkor a parlimpiai arany 23 millió forintot, az ezüst 18 milliót, a bronz 14 millió forintot ért.

A Magyar Olimpiai Bizottság idén 39 millió forintról 61 millióra növelte a fogyatékkal élő sportolók támogatását, az egészséges sportolók támogatási kerete 2016-ban 935 millió forint volt – fűzte hozzá a Lokál.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik