Olimpia 2016 - Friss hírek

Szövetségi erő felel a biztonságért Brazíliában

Korábban a témában:

A brazil szövetségi biztonsági erő hivatalosan átvette a rendfenntartó feladatok ellátását a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok helyszínein és környékükön – írja a globo.com.

A rendfenntartó erők együttműködésével funkcionáló Forca Nacional a rendőrséggel és húsz másik szervezettel együttműködve fogja szavatolni a biztonságot.

Csodálatos lesz az augusztusi riói olimpia a hatóságok eleget tesznek a nyugodt légkör megteremtésével kapcsolatos ígéreteiknek

-nyilatkozta Alexandre de Moraes brazil igazságügyi miniszter.

Az olimpiai faluban felavatták a SICC nevű megfigyelő rendszert, mely lehetővé teszi az információcserét különféle szervek között a sportesemények idején. A fejlesztés már a 2013-as brazíliai Konföderációs Kupán és a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon is rendkívül hasznosnak bizonyult.

Ne várjanak Chicagót, New Yorkot vagy Londont. Riót Rióhoz kell hasonlítani

-mondta némileg mentegetőzve Eduardo Paes. A riói polgármester előre figyelmeztetett: a városban végbement átalakulás ellenére ne legyenek túlzott elvárásaik az augusztusi-szeptemberi olimpiára érkező vendégeknek. Szerinte, akik Riót választották az olimpia helyszínéül, tisztában voltak a város mindennapi bajaival, azzal, hogy előfordulhatnak forgalmi dugók, árvizek és infrastrukturális problémák is.

A polgármester korábban úgy fogalmazott, hogy a hatóságok teljes kudarcot vallottak a közbiztonság megteremtésében, így túlzónak hatnak az igazságügyi miniszter optimista előrejelzései. Főleg annak tükrében, hogy nemrég ausztrál és spanyol atlétákat raboltak ki Rióban, és ellopták két német forgatócsoport autóját a tévés berendezésekkel együtt.

Az olimpia megnyitóját augusztus 5-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!