Olimpia 2016 - Friss hírek

Decker Ádám tanulva vág neki az olimpiának

Az Eger vízilabdázója tagja Benedek Tibor 13 fős keretének, ergo gőzerővel készül Rióra. Mellette azonban tesz még egy, s mást. Az eddigi felkészülés minőségére vonatkozó kérdésünkre a “fárasztó de mindenképp nagyon hasznos” választ kaptuk a 203 centis, 115 kilós szín izom óriástól.

Sokat fejlődtem a védekezés területén. Benedek Tibor számos új dolgot kért a védekezésben és úgy érzem sikerült teljesítenem. Az elmúlt egy hónapban nagyot fejlődött a csapat

– értékelte az eddigi felkészülést Decker Ádám. Ez a munka már a Brazilok elleni mérkőzésen (14-5) is megmutatkozott és a szurkolók abban bíznak, a forma innen már csak javul. Ebben a hétvégi BENU-kupa is nagy segítségére lesz a csapatnak.

 A brazilok ellen valóban nagyon jól játszott a csapat, bár ez közel sem a végleges forma, még tart az alapozás. Mindenképp jó előjel ez a játék, amit legutóbb bemutattunk. A BENU-kupa azért is külön motiváció, mert nagyon szeretek hazai közönség előtt szerepelni. Hatalmas élmény minden nemzetközi mérkőzés, amit itthon játszunk. Bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni, de minden résztvevő csapat az építkezésnek szánja ezt a tornát. Így mi is. Folyamatosan próbálgatjuk a különböző játékrendszereket. Olimpián kell kijönni a csúcsformának

– vélekedett a világbajnok vízilabdázó a jövőt illetően.

mob.hu
Decker Ádám Fotó: mob.hu/ Erdélyi Gábor – Magyar Sajtófotó Pályázat

Decker Ádámnak tavaly született kislánya, és az olimpiai felkészülés mellett főiskolára is jár. Kérdés, hogy lehet ennyi edzést, felkészülési tornát, apaságot és a tanulást, a vizsgaidőszakot  összeegyeztetni?

Nehezen- Az olimpiai felkészülés kereten kívüli tagja Nagy Ádám, aki most érettségizik, ő az egyetlen, aki el tudta kérni magát egy-egy edzésről. Én az Edutus Főiskolára járok, ahol speciális sportolói program segíti a tanulásunkat. Ezt a lehetőséget kihasználva úgy tudom alakítani a vizsga időpontokat, hogy azok ne ütközzenek az edzésekkel. Ebben a félévben például nincs vizsgám. Egyrészt mert egyéni időpontban tudok vizsgázni, másrészt az otthon nézhető előadások és a letölthető tananyagok segítenek a felkészülésben, haladásban. Így ebben a félévben tényleg csak az olimpiára tudtam koncentrálni, anélkül, hogy közben évet veszítettem volna a tanulásban

mesélte Decker, aki mellett testvére, a kapus Attila is helyet kapott az olimpiai keretben. Vajon milyen érzés, hogy a Decker család minden fiúgyermeke érdekelt az olimpián?

Öcsémmel együtt utazni jó dolog. Büszke vagyok rá, hogy ő is helyet kapott a csapatban. Szeretnék egy fényes éremmel hazatérni az olimpiáról. Ehhez mindennél erősebb motivációt ad egy éves gyermekem és remélem Andit, a feleségemet és a kislányomat is ezzel tudom majd kárpótolni Rió után a sok nélkülözött percért.  

A BENU Kupa programja

Július 13., szerda:

Széchy-uszoda:

Spanyolország–Ausztrália – 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország–Olaszország – 20.30 (női mérkőzés) – M4 22.00

Július 14., csütörtök:

Széchy-uszoda:

Spanyolország–Olaszország – 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország–Ausztrália – 20.30 (női mérkőzés) – M4 22.30

Július 15., péntek:

Hajós-uszoda 50-es medence:

Olaszország–Ausztrália – 13.00 (női mérkőzés)

Grúzia–Ausztrália – 17.30 – (férfimérkőzés)
Magyarország–Spanyolország – 19.00 (női mérkőzés) – M4 ÉLŐ
Magyarország–Horvátország – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, 50-es medence:

Horvátország–Ausztrália – 19.00 (férfimérkőzés)
Magyarország–Grúzia – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 22.30

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, 50-es medence:

Magyarország–Ausztrália – 10.00 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Széchy-uszoda:
Horvátország–Grúzia – 10.00 (férfimérkőzés)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik