Olimpia 2016 - Friss hírek

Az Eb-győztes vízilabda csapat utazik Rióba

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az olimpiára utazó 13-as keretet – írja a waterpolo.hu. A szakember döntése értelmében azok a játékosok utazhatnak Rióba, akik az év elején megnyerték a belgrádi Európa-bajnokságot.

Nagyon megnehezítették a lányok a dolgomat, ami természetesen jó, hiszen sok jó . játékosunk van, ugyanakkor közülük választani tényleg szívbemarkoló feladat volt. Ám a kapitányi munka ezzel is jár, hiába vinnék mindenkit a keretből, választanom kellett. Bevallom, egy-két esetben apróságok döntöttek, végül úgy jött ki, hogy maradt a januári csapat. Akkor könnyebb volt a szűkítés, mint most, mert a többiek alaposan belehúztak, nem véletlen, hogy a BENU-kupán is lehetőséget kaptak. Végül úgy láttam, a kimaradók nem voltak jobbak azoknál, akik bekerültek, ezért nem érdemes megbontani a győztes társaságot.

Hétfőn a Margitszigeten folytatódik a csapat felkészülése, majd kedden hajnalban Szolnokra utazik válogatottunk, ahol aznap és másnap reggel is 9-től játszik felkészülési mérkőzést az ausztrálokkal. Az időpont sem véletlen: Rióban Kína ellen is ekkor kezdünk.

A keretből tíz játékos már a londoni csapatban is helyet kapott, Takács Orsolyának ráadásul ez már harmadik olimpiai részvétele lesz. Újoncokat is avatunk a játékokon, hiszen Kasó Orsolyának, Garda Krisztinának és Illés Annának ez lesz az első olimpiája.

A mieink a B-csoportban kezdik meg a szereplést Rióban, Kínával, Spanyolországgal és az Egyesült Államokkal mérik össze erejüket.

A magyar női vízilaba-válogatott kerete:

Kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik