Olimpia 2016 - Friss hírek

Olimpikonjaink: zalaegerszegi közmunkásból riói utazó

Tátrai Miklós 2004-ben középiskolás korában kezdett a sportlövészettel foglalkozni. A most 30 éves sportoló a válogatottba 26 évesen került be és a nemzetközi rutint csak az utóbbi egy-két évben szerezte meg.

Zalaegerszegen él. Élete első olimpiájára februárban szerzett kvótát. A győri sportlövő Európa-bajnokság 10 méteres légpisztoly 60 lövéses alapversenyét 579 körrel zárta, amivel összesítésben a hetedik helyen végzett, és ezzel biztosította helyét a fináléban, ami számára végül a 14. lövést követően ért véget, s 138,7 körrel végzett. A versenyben végül ötödik lett.

Az RTL Klub Fókusz című műsorában azt mondta, ahhoz, hogy légpisztolyával a 10 méterre lévő céltábla borsónyi közepébe találjon a két szem koordinációja és a finom motoros mozgások a legfontosabbak, de alkatilag nincsen kifejezett lövészalkat.

Sportlövőknél az azért nem árt, ha az ember “szájában megalszik a tej”, azaz nyugodtabb az átlagosnál.

A rendkívül szerény, visszafogott Tátrai Miklós műszaki informatikusként végzett, majd műszerészként dolgozott egy gyárban, de elvesztette az állását.

Vollt tehát egy ideig munkanélküli, de szerencsére Zalaegerszeg polgármestere fölkarolta és felvette a Zalaegerszeg Felsőoktatásáért Közalapítványhoz.

Így talált munkát magának a sportlövő a zalaegerszegi egyetemi karon kulturális közfoglalkoztatottként. Ahogy mondja, a napi hat órás edzés szellemileg elég megterhelő, így ha csinálhat valamit emellett, az kicsit kikapcsolja.

rtlklub.hu
Tátrai Miklós munkával kapcsol ki Forrás. rtlklub.hu

Ahogy fogalmaz, az irodán amolyan “lótifuti”. Postára kell, fénymásolót javít, ha kell, de némiképp sportágához kapcsolható az is, amikor a hallgatóknak segít puskát nyomtatni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik