Olimpia 2016 - Friss hírek

Benedek csak kicsit csalódott, a szerbek szerint a magyarok jobbak voltak

A magyar férfi vízilabda-válogatott helyi idő szerint szombaton reggel kilenckor egy kőkemény mérkőzéssel (13-13) elkezdte az olimpiát. Benedek Tibor csapata nagyon megnyomta a találkozó elejét, a harmadik negyedre már négy góllal is vezetett (10-6), ám a szerbek innen döntetlenre tudták menteni a meccset. A kapitány ettől függetlenül nem volt elkeseredve:

Én nagyon meg vagyok elégedve.

Szerbia nyolc éve játszik együtt, sok ilyet élt már meg hogy 3-4 gólos hátrányból felzárkózik. Senki nem gondolta, hogy ez egy többgólos győzelem lesz a részünkről, mi a minimális sikernek is örülünk. Az hogy ez nem lett meg, azért természetesen csalódott vagyok, de végig nagyon itt voltunk fejben. Amikor visszajöttek, akkor is tudtunk újítani, vezettünk két góllal. A végén kaptak egy emberelőnyt egy ellőtt labda után, de ez benne van ebben a játékban” – értékelt a szakember.

Benedek Tibor szerint űrvízilabdával indult a meccs, ő maga is csak kapkodta a fejét, de aztán elfáradt mind a két csapat, így követhetőbb volt a játék.

„A magyar csapat érzi azt, hogy erős. De a mi kezünkben van, hogy mennyire tudunk erősek maradni a tornán.”

A kétgólos Vámos Márton szerint a harmadik negyedet engedte el kissé a csapat, ez pont elég volt a riválisnak, hogy feljöjjön.

„Ezzel a meccsel megérkeztünk az olimpiára, bebizonyítottak, hogy komolyan kell velünk számolni, majd az érmek osztásánál is. De egyelőre a következő meccsre kell koncentrálnunk.”

Kis Gábor azt mondta, annak örül, hogy nem kapott ki a magyar válogatott, annak viszont nem, hogy négygólos előnyt elpazaroltak. Kiindulópontnak ugyanakkor tökéletes volt ez a rangadó, mert a center biztos abban, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődik majd a csapat.

Ha így nézzük, akkor egy szerbek elleni döntetlen az első meccsen az egy jó alap.

Sokszor egy nagy torna amolyan „felhozó meccsekkel” indul a nagyoknak, ezúttal azonban két bivalyerős válogatott találkozott egymással, rögtön az első játéknap reggelén. Kis Gábor szerint ez egyáltalán nem rossz, sőt.

Az ezt megelőző pár nap már a maximális koncentrációról szólt, hogy nem vehetünk félvállról senkit. Ez egy nagyon jó kiindulás volt. Nem mondom azt, hogy a következő mérkőzésre kevésbé fogunk koncentrálni, de nekünk is kellett egy visszaigazolás a felkészülésről. Most még szomorú vagyok, de pár óra múlva már nem lesz okom panaszkodni.

Nagy Viktornak begörcsölt a lába a meccs végén, azért kellett ápolni, szerencsére nem komoly a sérülése.

A szerb szövetségi kapitány, Dejan Szavics elismerte, a magyarok jobbak voltak.

Két jó csapat találkozott egymással, a magyarok kezdtek sokkal jobban. A második félidőre sikerült rendezni a sorokat, jobb lett a védekezésünk és agresszívabban játszottunk. Ők azonban közelebb jártak a győzelemhez, jobbak voltak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik