Olimpia 2016 - Friss hírek

Szerbia elleni döntetlennel kezdte az olimpiát a férfi pólóválogatott

A lehető legnehezebb ellenféllel, az utóbbi években verhetetlen Szerbia ellen kezdte meg szereplését a férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián.

Az első félidőben remekül működött a védekezésünk és a támadásunk egyaránt. Tizenhat perc után három góllal, 9-6-ra vezettünk. Sajnos a második félidő elején kapust cserélt a szerb kapitány, Pijetlovic pedig nagyon elkapta a fonalat. Támadásban kicsit megakadtunk, szerencsére védekezésben továbbra is erősek voltunk.

A záró felvonásra két gólos előnnyel fordultunk, de a szerencse elpártolt tőlünk. Nagy Viktor bő fél perccel a vége előtt megsérült, így Decker Attila érkezett a kapuba. Sajnos négy másodperccel a vége előtt nem tudott védeni, így döntetlen lett a vége.

Az biztos, erre a játékra lehet építeni a folytatásban. Azt viszont ne feledjük, helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdődött az összecsapás.

Eredmény – Férfi vízilabda, A csoport, első forduló

Szerbia – Magyarország 13-13 (3-5, 3-4, 3-2, 4-2)

IV. negyed

5-8. PERC: A kapufa velünk is van. de sajnos Szívós is kipontozódott három és fél perccel a vége előtt. Ziccerig játszották, Filipovic be is vágta (12-12), kár, hogy nem ő pontozódott ki. Bejátszás Hárai felé, jön a szerb kiállítás. Vámos a rövidbe dobta, két perccel a vége előtt vezetünk (12-13). A szerb szabálytalanság középen, mi jöhetünk. El is veszik, megint ők támadnak. Filipovic a kapufára lőtt, de marad náluk a játékszer. Nagy nyomja a kapufára Cuk lövését, 48 másodperc van hátra. Nagy megsérült a védés közben, Decker Attila érkezik a kapuba, reméljük nem kell majd védenie. Nem tudtunk mit kezdeni támadásban, 22 másodperc van hátra. Legrosszabb esetben a döntetlen meglehet. Négy másodperccel a vége előtt Filipovic egalizál, ez a vége (13-13.)

1-4. PERC: Ők vezetik az első támadást, Varga Dánielt kiküldték, Nikic be is húzta a középre betett labdát (10-11). Cuk a nyakánál fogta meg Hárait, Varga Dénes gyorsan be is lőtte az előnyt, újra kettő közte (10-12). Mandic szemét kivédi Nagy, de a magyar támadásból nem lett semmi. Megint bejátszás a centernek, megint gól, Cuk (11-12). Kettős magyar fór, ráadásul Prlainovic kis is pontozódott. Vámos lövése lejön a lécről, a kipattanó pedig a visszaúszó szerbé.

III. negyed

5-8. PERC: Kezdjük naggyá tenni a szerb kapust. Fegyelmezetlenség náluk, így magyar fór, de Pijetlovic megint hárít. Kicsit megtorpantunk. Kis Gábor kipontozódik, Filipovic pedig azonnal belövi az előnyt (8-10). Deckert visszahúzták, de a síp néma marad. Szerencsére ők is tudnak hibázni, marad a kétgólos differencia. Elkapkodjuk elől, Cuk pedig felhozza őket egy gólra (9-10). Aleksicet kiküldik, be kell lőni ezt a fórt, Benedek időt is kér. Ez hihetetlen, ezt is kifogta Pijetlovic, nagyon elkapta a fonalat. Legyünk őszinték, maradhatott volna Mitrovic a kapuban. Filipovic ezúttal is kapura ejtett, megúsztunk, de Szívós inkább lelassít. Milyen jól tette, mert kaptunk egy előnyt, Hosnyánszky pedig belőtte (9-11).

1-4. PERC: Parádés góllal kezdjük a második félidőt, Hosnyánszky felavatta a most beálló Pijetlovicot (6-10). Nagyszerű a védekezésünk újfent, de hátrányban azért mindent nem tudunk hárítani. Jaksic kapta meg a falban, nem volt nehéz dolga (7-10). Prlainovic kiállítása során Varga Dénes lőhetett, de Pijetlovic hárított. Utána megint, simán lenyelte a lövést. Kapnak egy fórt, de nem jönnek nem mínusz kettőre.

Fotó MTI
Fotó MTI

II. negyed

5-8. PERC: A harmadik lövést is védte a szerb portás, ezúttal már nincs sarokdobás. A blokk és Nagy közös erővel hárít, ezt is kivédekeztük. Már a szerbeknél volt a labda, de szabálytalankodtak, így mi jöhetünk. Manhercz kis is használta az adódó lehetőséget, hárommal megyünk!!! (4-7). Ezt a fórt nem nem herdálták el, a falban megkapta Dusko Pijetlovic és belőtte (5-7). Hiba mindét oldalon, kapkodnak a csapatok. A rohanást Zalánki zárja le, szépen bevágta a rövidbe (5-8). 43 másodperccel a vége előtt Varga Dénest kiküldték, időt is kérnek a szerbek. Mandic is betalál, ezt szépen kijátszották (6-8). Benedek is kikérte az idejét a végre, megérte. Kis egy másodperccel a vége előtt behúzta, ha ezt beszéltük meg, parádés (6-9).

1-4. PERC: Most mi hoztuk el labdát, Kis fejéről letépték a sapkát, kapunk is egy előnyt. Vámos kísérlete a lécről pattant le, sajnos nem sikerült összeszedni a lecsorgót. Kettős szerb fór, Vámos után Decker is kiment, de nincs gól! Mitrovic lövése ment fölé, kivédekeztünk egy kettős hátrányt. Varga Dénes lőtt egyből, de célt tévesztett. Ezt nem nem úsztuk meg, Filipovic vágta a labdát a rövid felsőbe (4-5). Hárainak sikerült bejátszani centerbe a labdát, jöhet az ötméteres. Varga Dániel nem hibázott (4-6). Megint remek a védekezés, ezúttal a blokkról pattant ki a labda, pedig megint fórban voltak. Mitrovic védeni tudott egyet, a sarokdobás után Zalánki lőtt. újabb sarokdobás.

I. negyed

5-8. PERC: Hárai húzása sajnos elakadt a kapusban, Cuk pedig azonnal büntetett a túloldalon (3-3). Hárait fejbe rúgta az egyik szerb, mégis kontrát fújtak a sporik. De gól nincs, mert Mandic bombáját kitolta Nagy. Két méteren belülre úszott a szerb, így elvették tőlük a labdát, pedig előnyben voltak. Megint nálunk az előny, Varga Dénes vált el az emberétől, majd parádés mozdulattal átejtette a kapust (3-4). Jó jel, Nagy Viktor formában van, megint Mandicot babonázta meg. Remek védekezés Manhercztől, elvette a labdát Mitrovictól, majd kapunk is egy előnyt. 64 másodperc van hátra az első negyedből, Benedek Tibor idő is kér. Ezt kijátszottunk, két balkezessel támadtunk, Vámos pedig bevágta a léc alá (3-5). Öt magyar gól, öt különböző játékostól! Filipovic mellé tüzelt, a hátralévő néhány másodperc lepereg, így 5-3-ra vezetünk nyolc perc után.

1-4. PERC: A szerbek hozták el a labdát a ráúszásnál, de Nagy Viktor könnyedén hatástalanította a lövést. Az első magyar támadás rögtön gólt eredményez, Szívós húzta be közelről (0-1). Sokáig nem vezettünk, Randelovic nagyon bevágta az egyenlítő gólt (1-1). Megvan az első emberelőny, rögtön ki is használjuk. Erdélyi vágta be az akció végén (1-2). Ők is kaptak egy fórt, Stefan Mitrovic azonnal ki is használta (2-2). Már visszajött a kiállított magyar játékos, mikor Cuk lőtt, de Nagy odaért a jobb alsóhoz. Zalánki szétforgácsolta a lécet, de megint nálunk az előny. Hosnyánszky lövése megpattant egy blokkon, így került a kapuba a labda (2-3).

Már a himnuszokon is túl vagyunk, egy román és egy lengyel spori vezeti a mérkőzést.

Köszöntöm a kedves olvasókat! Néhány perc múlva kezdődik az összecsapás. Hajrá, magyarok!

Előzetes

Már a XXXI. Nyári Olimpia első versenynapján megkezdi szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott Rióban. A mieink első ellenfele a bivalyerős Szerbia lesz, mondanunk sem kell, könnyebb ellenfelet is el tudtunk volna képzelni így elsőre.

Ráadásul az sem túl szerencsés, hogy helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdődik az A-csoport rangadója. Az biztos, egy szerbek elleni siker óriási lükést adhat a folytatásra, bár akkor sem dől össze a világ, ha esetleg kikapunk. Ebből a szempontból lehet nem is baj, hogy Szerbiával kezdünk.

A rangadó után sorrendben Ausztráliával, Görögországgal, Japánnal és Brazíliával meccsel majd a Benedek-csapat.

A férfi vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dénes, Vámos Márton, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Zalánki Gergő

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik