Olimpia 2016 - Friss hírek

Szász Emese megnyerte a magyar csapat első aranyérmét

Szász Emese magyar idő szerint szombat este 22:45-kor lépett pástra a női párbajtőrözők döntőjében. A magyar versenyző az elődöntőben a francia Lauren Rembit győzte le 10-6-ra.

A 33 éves magyar vívó a fináléban az olasz világbajnok Rossella Fiamingóval csapott össze.

A döntő első perce a tapogatózásról szólt, majd a 25 éves olasz vívó szerezte meg a vezetést. Szász Emese szinte azonnal kiegyenlített, majd ismét hátrányba került, a csuklóját találta el az ellenfél. Nem sokkal később ismét hasonló szituációban szerzett pontot Fiamingo, az utolsó percre 4-2-es olasz vezetéssel fordultak a vívók. Szász lábtalálattal zárkózott 6-5-re, így a második harmadnak hátrányból futott neki a magyar versenyző.

Együttessel indult a második harmad, majd az olasz húzott el hárommal. 10-6 után ismét egy együttes találat következett, majd 11-8-ra felzárkózott a magyar vívó. Ezúttal Szász próbálkozott csuklótalálattal és sikerrel is járt, így 11-10-re szépített. Végül 12-11-es állásnál fordultak a versenyzők.

A harmadik harmadban rendkívül fontos pillanatban jött az egyenlítés, így Szász Emese került lélektani fölénybe. Majd 13-12-nél már a magyar vívó vezetett, ekkor két perc volt még hátra a fináléból. Ismét Szász szerzett pontot, így egy találatra került az aranyéremtől. A döntő tust is bevitte a magyar versenyző, így megnyerte a magyar csapat első aranyérmét.

Még mindig nem hittem el. Az örömkönnyek folynak az arcomon, mert amiért gyerekkorom óta dolgozom, az most valósággá vált. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, mert az ő támogatásuk nélkül nem sikerült volna. Éreztem, hogy ez egy jó nap, hittem abban, hogy most minden összejöhet

-nyilatkozta a Vasas egyéniben vb-második és -harmadik, Eb-bronzérmes vívója , aki 2008-ban, Pekingben 12., négy éve, Londonban pedig 25. volt.

A bronzmérkőzésen a kínai Sun Yiwen diadalmaskodott a francia Lauren Rembi ellen.

Női párbajtőr, egyéni verseny, döntő:

Szász Emese – Rossella Fiamingo 15-13

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik