Olimpia 2016 - Friss hírek

Babos: Borzasztó a szervezés

Szerinte a legjobb formája sem biztos, hogy elég lett volna Petra Kvitova ellen. Főleg, ha a cseh ilyen jól játszik. Finoman úgy fogalmazott: a rendezés hagy némi kívánnivalót maga után.

Babos Tímeának nem kegyelmezett a sorsolás a riói olimpián, a női tenisztorna első fordulójában a 11. helyen kiemelt, Petra Kvitovát kapta ugyanis ellenfélként. A cseh játékos ráadásul ellenállhatatlan játékkal rukkolt elő, lehengerlően teniszezett és még az apróbb hibákat is kíméletlenül kihasználta. Alig több, mint egy óra alatt nyert 6-1, 6-2-re.

A saját legjobb formámmal sem lett volna könnyű, de ez a Kvitova, aki ma játszott az volt, aki a két wimbledoni címet nyerte.

Nem hiszem, hogy annyira rosszul adogattam volna, mint amilyen jól fogadott ő, vagy ahogyan az alapról játszott. Sok helyzetet oldott meg úgy, ahogyan csak a világ legjobbjai tudnak. Minden tisztelet az övé, hogy ilyen jól tudott játszani” – mondta Babos, aki hozzátette: próbált más felfogásban játszani, mint Florianopolisban (ott a döntőig jutott, ahol kikapott Begutól), agresszívabban teniszezett, de az ellenfele szenzációs volt. Nem is fizikálisan volt fáradt, hanem mentálisan, rengeteg stressz érte az elmúlt egy hétben, így pedig nehéz volt érvényesülni egy ilyen ellenféllel szemben.

Babos számára még nem ért véget az olimpia, már vasárnap újra pályára lép, Jani Réka Lucával a párosversenyben érdekeltek, a román Mitu, Olaru duó lesz az ellenfelük.

„Elég jó sorsolásunk van, de valljuk be: nincs nagy esélyünk egy nagy eredményre. Főleg, hogy itt normál szettek vannak, jobban kijön a különbség. De nagyon örülök, hogy Rékával itt lehetünk és párost játszhatunk, ez egy nagy lehetőség neki is és nekem is” – mondta a 23 éves soproni játékos.

Mindenféle híreket lehet hallani a riói olimpia szervezése kapcsán, a 24.hu megkérdezte Babos Tímeát, mik az ő tapasztalatai, milyen a teniszezők kiszolgálása.

Borzasztó.

Nincs hova leülni, nincs egy rendes pihenőrész a játékosoknak és az elszállásolás is hagy némi kívánnivalót maga után. Nekem nagy gondom nincs a kajával, én elég egészségesen eszem, zöldséget meg mindenhol tudok enni. A szervezők mindenesetre utánanézhettek volna kicsit a dolgoknak. Ma is ugye orkán erejű szél volt, mindenki annyira megijedt, hogy valami biztos szét fog esni, hogy rohantak le a pályáról. A bizalom sincs meg ezek szerint a rendezők felé.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik