Olimpia 2016 - Friss hírek

Babos: Várható volt, hogy nem jutunk messzire

Babos Tímea az egyes búcsú után Jani Réka Lucával párosban is játszott a riói olimpia vasárnapi versenynapján. Az ellenfelük egy román duó volt, Andreea Mitu és Raluca Olaru végül két szettben, (6-3, 6-4-re) nyert és jutott tovább a második fordulóba.

„Ez a páros egy-két ponton múlhatott. Hosszú nap volt, Réka is itt volt korábban, hogy megnézze az én meccsemet, én is már régóta itt vagyok, szerintem már vagy tizenhárom órája, „tornádóval”, mindennel együtt. Réka egy picit talán jobban izgult, de nyilván én is, nekem is ez volt az első olimpiai párosom, úgyhogy én is szerettem volna jól játszani. Legközelebb majd összejönnek azok a fordulópontok, amik most nem sikerültek” – mondta Babos.

Mentálisan csak picit voltam fáradt, de párosban van annyi rutinom és még azt mondom önbizalmam is, ami nálam azért ritkaság, hogy tudjam ezt kezelni és jól tudjak játszani. Mindent megtettem, hogy tudjunk nyerni, egy nagyon picin múlt.

A 23 éves soproni játékos a napokban egy brazíliai tornán szerepelt, egészen a döntőig jutott, ahol végül kikapott Begutól. Adódik a kérdés, hogy nem vállalta-e túl magát, de Babos úgy véli, jó döntést hozott.

Őszinte leszek: egy WTA-versenyen szerepeltem és a célom az, hogy a ranglistán menjek előrébb.

Reálisan nézve az nem volt benne, hogy egy olimpián érmet szerzek, ahhoz minimum öt meccset kell nyerni, amit ebben a mezőnyben még sosem csináltam. Ha életem teniszét hoznám, akkor tudtam volna csak elérni. A párosban szintén várható volt, hogy nem fogunk messzire jutni, úgyhogy az, hogy döntőt játszhattam, az nekem nagyon fontos volt. A teniszezők szemével nézve szerintem ez egy jó döntés volt. Persze elfáradtam, de a karrierem szempontjából hosszú távon ez fontosabb volt.”

A 25 éves Jani Réka Lucát megviselte a vereség, a könnyes szemmel nyilatkozott. Ugyanakkor pozitívan tekint a jövőbe és nagy tervei vannak.

„Nagyon izgultam, már a napokban is sokat gondoltam erre a mérkőzésre. Az, hogy ilyen sokáig kellett várakozni nem segített abban, hogy lenyugodjak, inkább csak egyre jobban izgultam. Óriási élmény itt lenni az olimpián, és hogy játszhattam Timivel hatalmas megtiszteltetés nekem. Sajnálom, hogy ez lett a végeredmény. Remélem a jövőben lesz még rá lehetőségem, hogy Timivel játsszak, és hogy nagyobb versenyeken tudjak én is indulni.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik