Olimpia 2016 - Friss hírek

Gyurta: Hullámvölgyben vagyok, de egyszer már sikerült talpra állnom

Korábban a témában:

A címvédő Gyurta Dániel számára már az előfutamoknál véget ért a 200 méteres mellúszás a riói olimpia. Ez elég vaskos meglepetés akárhogy is nézzük, és a sportolót is sokkal jobbra számított. A 17. helyen zárt, két századdal maradt le a továbbjutásról.

Őszintén sajnálom, ez most egy ilyen év, egy ilyen időszak.

Azt érzem, hogy az edzések mennek, a 2:10-es, 2:11-es időket eddig is szórtam bármelyik végén, ebből gondoltuk azt, hogy versenyen le tudok majd menni fokozatosan 2:07 környékére. Be kell látni, ez most messze volt. Azt éreztem közben, hogy van egy sebességlimit, amit nem tudok áttörni. Mentem, de nem tudtam gyorsulni, maradtam ugyanazon a frekvencián, és ez nem elég. Ha most véletlenül továbbléptem volna, nagy csoda akkor sem történt volna velem, ezt is őszintén be kell ismernem” – mondta a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának.

Volt már ilyen időszak az életében, ő sem titkolja, bizony hullámvölgybe került. Szerinte egy sportembert az minősít, hogy miképp tud talpra állni az ilyen szituációkból.

Nekem egyszer már sikerült, és sikerülni fog megint – hiszen kell-e annál jobb motiváció, mint egy világbajnokság Budapesten?

Azt mondta, már 2003 óta ott van a felnőttek között, ezt senki más nem mondhatja el magáról a mezőnyben.

Próbáltam mindig a legjobbamat adni, örömet szerezni a magyar szurkolóknak, nagyon sokszor sikerült – kérem, nézzék el nekem, hogy most nem. De ígérem, visszatérek, sőt, rögtön itt, a vegyesváltóban igyekszem mindent megtenni a csapatért!”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!