Olimpia 2016 - Friss hírek

Hosszú Katinka: “úgy nyerni, mint anno Egér”

Hosszú Katinka nagyszerű hajrával nyerte meg kedd hajnalban a 100 méteres hátúszást a riói olimpián, így már két aranyéremnél jár. Az úszónő sajtótájékoztatóján azt mondta, a középdöntő után érezték edző-férjével, Shane Tusuppal, hogy maradt még benne annyi, amit a döntőben hozzá tud tenni a teljesítményéhez. Hogy meglepetésként érte a győzelem?

„Nem voltam benne biztos, hogy a többiek mennyit adtak ki magukból a középdöntőben. Én csak próbáltam a saját pályámra koncentrálni, és tényleg sikerült mindent összerakni úgy a döntőre, ahogy azt szerettem volna. Beszéltük előtte, hogy apróságok döntenek, egytől nyolcig bármi lehet, ha valami nem úgy jön össze. És nincs idő javítani, ez nem olyan, mint 400 vegyes, ahol van idő korrigálni, itt tényleg annyira minden számít technikailag.

Tudtam, ha minden összejön, ahogy elterveztük, akkor reméltem, hogy ott leszek a dobogón. Abban nem voltam biztos, hogy arany lesz belőle.

Arra a kérdésre, hogy az egyértelmű győzelemnek, vagy a meglepetésnek örül-e jobban, azt felelte: mindennek megvan a maga szépsége.

„A 400 vegyes favoritként, világcsúccsal, tényleg szinte nagy versenyzés nélkül sikerült megnyernem.

Igazából erről is mindig álmodtam, hogy milyen lenne úgy nyerni olimpiai döntőt, mint anno ugye Egér: 50 volt még hátra, és már lehetett mondani, hogy ő ismét olimpiai bajnok.

Viszont az is érdekes, amikor izgulni kell a végén, így talán izgalmasabb is volt a nézőknek, hogy vajon hányadiknak csapok célba” – mondta az immár kétszeres olimpiai bajnok Hosszú.

Hosszú Katinka és Egerszegi Krisztina kapcsolata elég régről datálódik, hiszen immár kétszeres olimpiai bajnoknőnk nem egyszer hangoztatta, hogy “Egér” miatt kezdett úszni, ő a példaképe.

Az is érdekes, hogy 24 évvel ezelőtt, Barcelonában Egerszegi Krisztina volt utoljára az az úszónő, aki a 400 vegyes mellett a 100 hátat is megnyerte.

A 27 éves sportoló a következő versenynap tovább növelheti aranyérmei számát, ugyanis 200 vegyesen is bejutott a döntőbe a második legjobb idővel. Azt, hogy miként tervezik az esti programot – 200 pillangón is indul, az elődöntők pedig a 200 vegyes fináléja előtt lesznek – még nem tudta megmondani, ezt csak ezután találják ki Tusuppal.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik