Olimpia 2016 - Friss hírek

Benedek Tibor: Úgy látszik, ez a sorsunk

A szövetségi kapitány szerint nincs mit túlmagyarázni a görögök elleni mérkőzésen. Azzal kell foglalkozni, hogy a folytatásban mi jöjjünk ki jobban a végjátékokból.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán lejátszotta harmadik mérkőzését is a riói olimpia csoportkörében, és harmadszor is döntetlent lett a vége. Ezúttal 8-8, Görögország ellen. Ami a végkimenetelen túl hasonlít mindhárom találkozó esetében az, hogy a szerbek, az ausztrálok és most a görögök ellen is a magyar csapat vezetett a hajrában, de másodpercekkel a vége előtt rendre jött az ellenfelek egyenlítő gólja.

Ez a sorsunk úgy látszik, nehéz és rögös úton kell előrejutnunk.

Jó vagy rossz játékról beszélni nincs jelentősége. Egy dolognak van: ki nyer a végén egy góllal. Ez a meccs döntetlen sajnos, ami nekünk rossz, nincs ezen mit túlmagyarázni. Ez nem játék kérdése. Olyan pillanat volt, amikor az utolsó másodpercekben dől el egy meccs. Ilyen lesz majd a negyeddöntő, az elődöntő meg a döntő. Nekünk ezt kell átfordítani a fejünkben, hogy az ilyen pillanat a miénk legyen. Ha ezt tudjuk csinálni, akkor nyerünk majd meccseket. Ehhez nyilván sok minden kell, elsősorban nem szabad csüggedni, mert erről szól egy olimpia. Ha lehet valamit mondani egy olimpiáról az, hogy a nagy poklok és a nagy csúcsok között jár az ember állandóan” – értékelte a mérkőzést Benedek Tibor.

A szövetségi kapitány a görögök hetedik gólja után felnevetett. Kínjában.

Viktorról ment be a labda, akkor már azt gondoltam, ennél rosszabb úgysem lehet. Megkaptuk azt a pofont akkor, amit az első két meccsen is. Aztán kaptunk még egyet a végén.

Pénteken Japán lesz az ellenfele a Benedek-csapatnak, az ázsiai együttes eddig mindhárom mérkőzését elveszítette. Mondhatni, a lehető legjobbkor jön a sorban a csoport leggyengébb csapata.

“Nekünk nagyon kell az a két pont. Egy győzelem is, meg kell erősödjünk, hogy az ötödik meccsre már jól tudjunk odaállni, mert az valószínűleg létfontosságú lesz nekünk. Mint egy nyolcaddöntő. Mi állandóan döntőket játszunk, de ez igaz a többiekre. Mindenki az életéért küzd.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Varga Dániel elmondta, nekik a csoportelsőség a céljuk. Márpedig ahhoz nagyon kellett volna ez a győzelem.

Az óriás csalódottságot az okozza, hogy nagyon szerettünk volna nyerni.

Gondolom ezzel nem mondok meglepőt. Ezt azért hangsúlyozom, mert nem egy közepes, vagy egy nálunk lényegesen gyengébb csapatot nem tudtunk megverni, hanem mert a mi célunk a csoportelsőség. Ehhez ez a győzelem nagyon fontos lett volna. A dramaturgia úgy hozta, hogy öt másodperccel a vége előtt kaptunk egy gólt, ami nagyon bosszantó.”

A harmadik negyednek volt olyan szakasza, amikor zsinórban három gólt szereztek a görögök és elléptek 5-3-ra. Varga Dániel szerint ezek egytől-egyig egyéni kihagyásokból adódtak, egyszer-egyszer elkalandozott a figyelmük. A végén pedig pechesek voltak, de szerinte nem csak ezen múlt, hogy nem lett meg a győzelem.

„Szerencsénk majd lesz, de úgy látszik, még többet kell érte tenni. Még többet fogunk edzeni, egymásra figyelni és koncentrálni. Semmin nem változtatnék a felkészülésen. Remélem a szerencsefaktor majd a mi oldalunkon is megjelenik.”

Erdélyi Balázs, aki egy gólt szerzett a mérkőzésen, nagyon bosszús és csalódott volt. Érthető módon nem is eresztette bő lére az értékelést.

Nem tudok egyszerűen mit mondani, ebben a pillanatban rettenetesen bosszantó ez az eredmény. Ugyanaz történt, mint az előző két mérkőzésen. Megint a vége, kaptunk egy ilyen idióta, hülye gólt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik