Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

Vízilabda: a harmadik meccsen is döntetlent játszott a Benedek-csapat

Összefoglaló:

Felemásan indult Benedek Tibor csapatának az olimpia, hiszen a világ- és Európa-bajnok Szerbia ellen elért 13-13-as döntetlen után Ausztrália ellen is csak 1 pontot szerzett a válogatott, 9-9-es döntetlennel zárult a második meccs.

Az első döntetlennek még örültünk, de a második iksz után már nem volt annyira jó eredmény a szerbek elleni egy pont. Különösen fájó így utólag, hogy mindkét meccs kézben volt, mindkét alkalommal a legvégén egyenlített az ellenfél.

És aztán mit hoz az élet? Jön a harmadik iksz.

Izgalmas, kemény, feszült meccset játszott a görögök ellen a Benedek-csapat, a görögök ellen ez mindig így is volt az elmúlt időszakban is. Mint máskor, ezúttal is az emberfórok kihasználása volt a kulcskérdés, a görögök ebben nagyon jók. Most is azok voltak.

Végig fej fej mellett haladt a két válogatott, először 5-3-as előnynél húzott el az egyik csapat, sajnos, nem mi. De a magyar válogatott erős, és ennek volt jele, hogy megfordította az állást.

Ahogyan a szerbek és az ausztrálok ellen, úgy most sem volt elég a győzelemhez az előny. És megint az utolsó pillanatban vesztettük el a két pontot.

Vlachopoulos keretbe foglalta a meccset, ahogyan az első, az utolsó gólt is ő szerezte. Szabaddobásból, messziről.

Egy pont a vége, két nap múlva Japán következik.

Eredmény – riói vízilabdatorna, 3. forduló:

Görögország-Magyarország 8-8 (1-2, 1-1, 4-2, 2-3)
Gólszerzők: Vlachopoulos 3, Gounas 2, Genidouinas 2, Mourikis, illetve Hárai 3, Erdélyi, Zalánki, Vámos, Hosnyánszky, Varga Dániel

A másik mérkőzésen:

Ausztrália-Japán 8-6 (1-2, 2-1, 3-2, 2-1)

 

Varga Dániel kipontozódik

Kimarad a görög előny, amikor nekik nagyon fontos lett volna kihasználni, Varga Dániel kipontozódott az akció során. Zalánki lőtt szabaddobásból a blokkba. 37 másodperccel a vége előtt időt kér Görögország.

8-7, ide, 2 perc hátra

Azért nem mindenre adnak fórt: Kis Gábornak passz be, a síp néma marad. A túloldalon a blokk ment egy görög támadás során. 2:40-nél emberelőnybe kerülünk, Vámos Márton vállalta el, Flegkas meg megismerheti, milyen az a peches gól. Bent van!

Hárai! Ismét vezetünk

7-6 ide, Hárai Balázs parádés. A falból, középen fordul be, és harmadik lövéséből a harmadik gólját szerzi. 5:04 van hátra.

Vámos a hálóba lő, de nem gól

Emberelőnybe kerül a magyar válogatott, dinamikusan, nagy erővel járattuk végig a labdát, de előbb a blokk mentett, majd a kapus, hogy aztán Vámos lövése után kikössön a labda a hálóban – csakhogy már szólt a síp, kis bunyó volt középen.

Zaklatott játék a negyed végén

Fokozódnak az izgalmak: sárga lapot kap Vlachos kapitány, Nagy Viktor és Decker Ádám ütést reklamál, 24 mp-el a vége előtt Benedek Tibor időt kér. Nem sikerül befejezni az akciót, Vámos elveszíti a labdát, 5-6 a negyedik negyed előtt.

Hosnyánszky villant, de Mourikis is

Muszáj volt gólt szerezni a negyed vége felé közeledve, Hosnyánszky Norbert teljesítette ezt a kérést, elvárást, megpattanó lövésével. 5-4-re zárkózunk. A görögök viszont lendületben, Mourikis akciógólt lő.

Kapkodás van - 5-3 a görögöknek

Előbb Nagy Viktor kapott le egy labdát, majd Manhercz Krisztián lőtt talán kevésbé ígéretes helyzetben a görög kapusba. A negyed felénél járunk. Decker Ádám ellen ítélnek 5 méterest, Gounas állt oda, belövi, 5-3

3-3

Az első támadás a görögöké volt, de nem tudtak élni azzal, hogy létszámfölényben voltak pár másodpercig. Hárai harcolt ki emberelőnyt, Varga Dániel középről lőtt,. Flegkas védett. Sőt, Manhercz Krisztiánt állítják ki, Vlachopolus a megúszuás után egyenlít. 3-3

Vámos-lövés, Nagy-védés, marad a 3-2

Vámos Márton fejezte be a magyar előnyt, csak éppen sikertelenül. A másik oldalon Mylonakis lövésébe ért bele Nagy Viktor, majd kiúszott a kapuból, és így hiúsította meg a görög akciót. Aztán Kis Gábor ellen kontra, jó kis meccs.

Nagyon kemény meccs

Fizikailag borzasztóan megerőltető ez a küzdelem, a képernyőn keresztül is átjön, mennyi erő kifejtésére van szükség egy-egy labda megszerzéséhez is. Hosnyánszky csavar egyet a támadóidő végén, de fejbe lövi a görög védőt, igaz, legalább újrakezdődött a támadóidő. Kiállítás a görögöknél, magyar időkérés.

Erdélyi - 3-2

Szép emberelőnyös gól a mieinktől, Erdélyi Balázsnak adtuk fel a labdát, bevágta az Eger játékosa. Kérdés, belemegyünk-e egy emberfór-emberfór harcba? No, meg mit gondolnak erről a játékvezetők.

Hárai góljával vezetünk az első negyed után

Hárai Balázs harcolt ki kiállítást, és el is lőtte a szabaddobást, először vezet a magyar válogatott, 33 másodperccel az 1. negyed vége előtt. És marad is az előny, Vámos Márton még próbálkozott egy nagyon távoli lövéssel, de oldalháló lett a vége.

Kevés gól - vívódunk

Egyelőre jól védekeznek a csapatok, Varga Dénes emberfórból próbálkozott, de mentett a görög blokk. Vívóink közben felemásan állnak, Mohamed Aida a legjobb 16 közé jutott, Knapek Edina kiesett.

1-0 a görögöknek

Vlachopoulos szerezte a meccs első találatát, vezet a vb-bronzérmes Görögország. Szivós Márton kiállítása után emberelőnyből talált be. Vámos Márton próbálkozott előtte, a gól után pedig a gólszerző próbálkozott, de Nagy Viktor hárított.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik