Olimpia 2016 - Friss hírek

Kenderesinek teljesült az álma, Csehnél valami félrecsúszott

Igazi sztárparádét hozott a riói olimpián a 200 méteres pillangóúszás döntője: ott volt a mezőnyben minden idők legtöbbszörös olimpiai bajnoka, Michael Phelps, valamint Cseh László és Chad le Clos is.

És a legjobb idővel nem ők, hanem a 19 éves tehetség, Kenderesi Tamás kvalifikálta magát a fináléra. A számot végül Phelps nyerte, igaz, a végére már lelassult, így a végül ezüstérmes Masuto Sakai megszorongatta.

Na, meg Kenderesi is, aki egyéni csúcsot javítva, hatalmas hajrával ért be a harmadik helyre.

Fantasztikus volt, kiúsztam magamból mindent. Teljesült az álmom, amit elterveztem és ennek nagyon örülök.

És annak is, hogy ezelőtt tudtam két olyan úszást csinálni, ami miatt megismert talán egy kicsit a világ, meg az ország. Michaelt figyeltem igazából, meg Lacit, annak nagyon örültem, hogy őt meg tudtam verni. Michael sem volt olyan messze tőlem, ennek nagyon örülök. Biztató a jövőre nézve, hogy pár tizedre voltam az aranytól” – mondta a vegyes zónában a fiatal úszó.

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Cseh László nagyon csalódott volt, az olimpia előtt az aranyat célozta meg, végül a hetedik lett a döntőben.

Az utolsó ötvenen nem tudtam haladni, szinte egy helyben álltam. Ilyet azon a versenyen nem érzek, ami előtt tíz perccel úszom valami mást. Ez borzasztó volt.

Egyszerűen nem tudtam mit tenni. Vártam, hogy jön az a londoni könnyed úszás, de nem jött, valami nagyon félresiklott. Ha fele olyan jó formában vagyok, mint Londonban, akkor ezt nyerni kellett volna. Kenderesi Tominak ezúton is gratulálok a harmadik helyéhez. Nekem ott a 100 pillangó, ott hátha tudok javítani, a rövidebb távon esetleg nem fáradok el annyira” – nyilatkozta Cseh.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik