Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

Elmaradt a pólóbravúr, Ausztrália jön a negyeddöntőben

A magyar női vízilabda-válogatott 11-6-ra kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól a riói olimpia csoportküzdelmeinek szombati zárófordulójában.

Amerikai góllal indult a találkozó, de gyorsan jött a magyar egyenlítés, Szűcs Gabriella lövése az amerikaiak világklasszis kapusának, Asleigh Johnsonnak a hóna alatt talált utat a hálóba. Nem sokat kellett várni a rivális újabb találatára, Kasó Orsolyát könnyedén ejtette át Maggie Steffens, az amerikaiak kapitánya. A magyarok tapadtak ellenfelükre, Bujka Barbara centerben verte meg emberét és húzta a labdát a kapuba (2-2). Az amerikaiak erejét jól mutatta, hogy Adam Krikorian szövetségi kapitány szinte teljes sort is cserélhetett.

A második negyedben ismét az amerikaiak szereztek vezetést, de Czigány Dóra egy szép pattintott lövéssel válaszolt. A világbajnok – amely talán kissé a bírók támogatását is élvezte – két emberelőnyt váltott gyorsan gólra, majd Kaleigh Gilchrist “pókhálózta ki” a jobb felsőt (6-3). A hetedik amerikai találatot követően Bíró Attila időt kért, hogy kissé rendet tegyen a fejekben.

A harmadik felvonás Antal Dóra szép szélről bepattintott találatával indult, majd mindkét oldalon számos helyzet maradt ki, végül Steffens a játékrész végén emberelőnyből volt eredményes (8-4).

A negyedik negyed elején Keszthelyi Rita szerzett gólt egy megúszás végén, majd Szűcs Gabriella talált be kiszorított helyzetből, kettőre csökkentve ezzel a különbséget (8-6). Az amerikaiak azonban egy pillanat alatt “kapcsoltak” és egy remek húzásgóllal ismét elléptek, sőt, ötméteresből újra “lőtávolon” kívülre kerültek (10-6). A tengerentúliak lendülete nem tört meg, Courtney Mathewson fórból lőtte ki a jobb felső (11-6), beállítva ezzel a végeredményt.

Bíró Attila Európa-bajnok együttese – amely korábban a kínaiakat legyőzte, a spanyoloktól pedig vereséget szenvedett – a négyes harmadik helyén végzett, ami azt jelenti, hogy a folytatásban az olimpiai bronzérmes ausztrálokkal játszik majd a negyeddöntőben.

Eredmény – Vízilabda, csoportkör, 3. forduló

Magyarország-USA 6-11 (2-2, 1-5, 1-1, 2-3)

Magyar gólszerzők: Szűcs Gabriella (2), Bujka Barbara, Czigány Dóra, Antal Dóra, Keszthelyi Rita

 

A negyeddöntős párosítás:

Ausztrália-Magyarország
Egyesült Államok-Brazília
Olaszország-Kína
Spanyolország-Oroszország

Ötgólos vereség a vége

Derekasan helytállt a magyar csapat, helyenként tetszetősen vízilabdáztak Bíró Attila tanítványai. A negyeddöntőben Ausztrália következik és majd az elődöntőben visszakaphatjuk az amerikaiakat. Élő közvetítésünk ezzel véget ért, hamarosan szöveges összefoglalóval jelentkezünk.

A végére elfáradtunk

Zsinórban a harmadik gólt kaptuk, ezúttal Matthewson emelkedett és tüzelt, 11-6.

10-6

Még bízhat, mondhatnánk, ha pingpong meccsről lenne szó. De így, hogy három perc van hátra, végérvényesen elszállt minden reményünk.

Felzárkóztunk kettőre

És még hátra van négy és fél perc. Szűcs Gabriella a második gólját jegyezte.

Ott az ötödik magyar találat

Ketten úsztak meg a mieink közül, az akció végén Czigány passzolt Keszthelyihez, aki a kapu torkából nem hibázott.

De kár érte!

Két másodperccel a vége előtt Steffens villan, így végül nem sikerült megnyerni a negyedet, de jóval biztatóbb volt a játék, mint az előző felvonásban.

Marad a 4-7

Óriásit védett Illés lövésénél az amerikai kapus.

Gyönyörű magyar gól

Czigány tálalt a jobb kapufa környékén álló Antalhoz, aki kapásból tüzelt a ketrecbe. Szépítettünk.

7-3 oda a félidőben

Musselman góllal zárja a negyedet, így a nagyszünetben négy gól a hátrányunk. A játék képe alapján pedig alighanem nőni fog a differencia a folytatásban, sajnos.

Ellépnek hárommal

Musselman és Gilchrist lövései találtak utat Kasó Orsolya kapujába, a támadójátékunk az elmúlt időszakban elég ötlettelennek tűnik.

Negyedjére is náluk az előny

Steffens ellenállhatatlan, már háromnál jár. Közben egyenlíthettünk volna, gyors egymásutánban két emberfórt is kiharcoltunk, de gólt nem sikerült lőni.

3-3

Az amerikaiaknál Neushul közelről, nálunk Czigány éles szögből talált be.

Szünet

8 percnyi játék után 2-2, Takács Orsolyát egy másodperccel a dudaszó előtt kiállították, így a ráúszásnál nagyon kell majd figyelni.

Potyognak a gólok

Három és fél perc elteltével 2-2 áll az eredményjelzőn, a mi részünkről előbb Szűcs, majd Bujka volt eredményes – utóbbi emberelőnyből.

Egy oda

Keszthelyi bombája a kapufán csattant, a másik oldalon pedig Steffens szerezte meg a vezetést az amerikaiaknak.

Elkezdődött

Az amerikaiak hozták el a labdát, majd tüzeltek rögtön kapu fölé. A mi első támadásunkból sem született gól sajnos.

A legnehezebb ellenfél következik

Köszöntjük minden kedves olvasónkat, magyar idő szerint 18 órakor újra medencébe ugrik a női pólóválogatott Rióban, ezúttal az Amerikai Egyesült Államok legjobbjai ellen. Szurkoljunk együtt a lányoknak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik