Olimpia 2016 - Friss hírek

Megsajnálta magát a végén a 14. végző Pétervári-Molnár

A magyar evezős a legjobb esetben 13. lehetett volna összesítésben.

A futamra a hirtelen emelkedő hegyek közé ékelt festői tavon több esős, felhős, hűvös napot követően szikrázó napsütésben került sor. Pétervári-Molnár a rajt után a negyedik helyen haladt, de 1000 méternél már harmadik volt az indiai Dattu Baban Bhokanal és az argentin Brian Rosso mögött. Ugyanez volt a sorrend 1500-nál is, de közben némileg közelebb férkőztek a szélső pályán evezők. A Budapest Evezős Egyesület 23 éves sportolója azonban eredményesen hajrázott, s másodikként ért a célba, jelentősen csökkentve hátrányát az éllovas indiaival szemben.

Nem vagyok elégedett, meg szerettem volna nyerni ezt a futamot

– mondta az MTI-nek a parton

Sajnos megsajnáltam magam kicsit a végén, és későn indítottam meg a finist. Szerintem ha korábban indítom, megvan az első hely.”

Az egész versenyéről úgy nyilatkozott, hogy sokkal jobb eredmény volt benne, meglehetett volna az a pontszerző hely, amiről még otthon elérendő célként nyilatkozott.

Sajnos mentálisan elfáradtam. Ebben az évben nekem minden arról szólt, hogy kijussak az olimpiára. Ősz óta mindennap arra koncentráltam, hogy a kvalifikáció sikerüljön. Szerintem ide fizikálisan jó formában érkeztem, de mentálisan elfáradtam egy kicsit

– tette hozzá.

A szerinte elrontott negyeddöntőjéről, amelyben eldőlt, hogy az alsó ágon folytathatja szereplését, úgy vélekedett, hogy kicsit könnyedén vette.

Ránézésre nem volt egy olyan durva futam, amelyben csak tizedeken múlhat esetleg a továbbjutás, hanem biztosnak tűnt, és sajnos megzavart közben, hogy nagyon nem állok továbbjutó helyen. Későn eszméltem

– mondta.

Hozzátette: levonta a tanulságot a versenyekből, tudja min kell változtatni, de pozitívumként említette, hogy idén megérezte, hogyan tud gyorsabb lenni. Pétervári-Molnár először indult ötkarikás játékokon.

A másik magyar evezős egység, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes már csütörtökön befejezte szereplését Rióban, a B döntőben harmadikként célba érkezve összesítésben a kilencedik helyen zárt.

A Rodrigo de Freitas Lagúnában hétfőtől a kajakosok és kenusok versenyeit rendezik. (MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik