Olimpia 2016 - Friss hírek

Bravúr vitorlázásban: Érdi Mária 14. lett Rióban

A Magyar Vitorlás Szövetség weboldalán szuperlatívuszokban beszélnek a 18 éves Érdi Mária teljesítményéről. A fiatal versenyző a riói olimpián befejezte szereplését, összesítésben a 14. helyen zárt laser radialban.

Érdi megnyerte az egyik futamot Rióban, ez nagyszerű siker a magyar vitorlássport tekintetében, főleg annak fényében, hogy aztán a finn dingiben remekelő Berecz Zsombor is nyert futamot (ő a nyolcadik helyről várja a folytatást, merthogy kevésbé sikerült neki jól a szombati versenynap), erre pedig korábban nem volt példa – mármint arra, hogy mindkét nem képviselője ilyen részsikert arasson.

Érdi egy 9. és egy 20. helyet szerzett szombaton, ezzel a 14. helyen zárt tehát (az aranyérmet a holland Marit Bouwmeester nyerte, és összesen 37 versenyző fejezte be a viadalt), és így nyilatkozott a szövetségnek:

Összetettben a 14. hely az nagyon jó eredmény az olimpián, nyertem egy futamot, az utolsót leszámítva jó rajtjaim voltak és egy csomó tapasztalatot gyűjtöttem. Ha karácsonykor azt mondják, hogy kijutok az olimpiára azt gondoltam volna, hogy ilyen nincs, de már látom, hogy oda tudok érni, úgy, hogy a mezőny többi részének plusz 15 év versenytapasztala van. Azért ez nem rossz.

Laser Standardben az Érdihez hasonlóan korosztályos világ- és Európa-bajnok Vadnai Benjámin 29. és 25. hellyel búcsúzott, és a 33. helyen zárt Rióban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik