Olimpia 2016 - Friss hírek

Kikapott az elődöntőben a férfi párbajtőr-válogatott

A férfi párbajtőr-válogatott Dél-Koreát győzte le a negyeddöntőben, így magyar idő szerint vasárnap este már az elődöntőben bizonyíthattak a mieink.

A franciák elleni mérkőzésen Boczkó Gábor kezdett Yannick Borel ellen, utóbbi el is húzott 3-0-ra az első asszóban, mely 5-2-vel ért véget. Rédli András következett Daniel Jerent ellen, kettejük asszóját 5-4-re nyerte a francia, így összesítésben 10-6-ra vezettek a franciák.

Gauthier Grumier a földet szúrta meg, majd Imre Géza szerzett pontot. 13-10 után a magyar vívó támadott nagyszerűen lábra, majd 15-12-vel fordultak a válogatottak.

Boczkó Gábor lépett pástra Daniel Jerent ellen a negyedik asszóban. Két perc után 3-1-re elhúzott a magyar vívó, de egyenlített a francia, sőt a vezetést is átvette, így 19-15-re vezettek ekkor a gallok.

Imre Géza rögtön két egylámpást szerzett, majd együttessel lett 3-1, de Borel kiegyenlített., végül 25-20-as eredménynél ért véget az ötödik asszó. Rédli lábra szúrt Grumier ellen, majd kiszorított helyzetből támadta sikeresen a franciát.

Imre Géza találataival 25-24-re feljött a magyar csapat. Együttesekkel lett 29-28, majd a magyar vívó egyenlített is, 35-34-es francia vezetésnél jöhetett a nyolcadik asszó. Boczkó Gábor és Grumier egy perc alatt nem szereztek találatot, így jöhetett az utolsó asszó.

Yannick Borel támadta Rédli Andrást, ezzel lett 36-34 a franciáknak, majd Rédli pillanatai következtek, de egy perccel a vége előtt 41-37-re elhúzott Borel. A magyar vívó kifordult, így piros lapot kapott a bírótól. Ennek következtében eldőlt az összecsapás, a franciák 45-40-re nyertek, így bejutottak a döntőbe. A magyar válogatott az ukránok elleni bronzmeccsen fejezi be szereplését Rióban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik