Olimpia 2016 - Friss hírek

Az megvan, hogy miért harapdálják az olimpiai aranyat a bajnokok?

Gondolhatnánk, hogy csokiból vannak, de nincsenek.

Valószínűleg te is milliónyi olyan fotóval találkoztál már, amin friss olimpiai bajnokok rágják az érmeiket. Azt viszont kevesen tudják, hogy miként alakult ki az évtizedes szokás a sportolóknál.

A fényképészek erőltetik az egészet.

Ez lett a fotósok rögeszméje. Úgy gondolják, hogy az efféle ikonikus képeket könnyebben el tudják adni. Azt hiszem a sportolók maguktól nem csinálnák

– mondta a CNN-nek David Wallechinsky olimpiatörténész.

A másik válaszlehetőség: az arany van elég puha ahhoz, hogy a fogak nyomot hagyjanak benne. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy 1912 óta az aranyérmek előállításához minimális mennyiségű aranyat használnak (a riói arany 93 százaléka ezüst).

A harapdálás egyébként veszélyes játék, a szánkós David Moeller a 2010-es téli olimpián úgy ráfeszített szájjal az ezüstjére, hogy kihullott az egyik első foga.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Maradjunk inkább a jól bevált mosolygásnál.

Hungary's Boglarka Kapas poses with her bronze medal on the podium of the Women's 800m Freestyle Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Fotó: Europress fotóügynökség

 

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik