Az megvan, hogy miért harapdálják az olimpiai aranyat a bajnokok?

Gondolhatnánk, hogy csokiból vannak, de nincsenek.
Kapcsolódó cikkek

Valószínűleg te is milliónyi olyan fotóval találkoztál már, amin friss olimpiai bajnokok rágják az érmeiket. Azt viszont kevesen tudják, hogy miként alakult ki az évtizedes szokás a sportolóknál.

A fényképészek erőltetik az egészet.

Ez lett a fotósok rögeszméje. Úgy gondolják, hogy az efféle ikonikus képeket könnyebben el tudják adni. Azt hiszem a sportolók maguktól nem csinálnák

– mondta a CNN-nek David Wallechinsky olimpiatörténész.

A másik válaszlehetőség: az arany van elég puha ahhoz, hogy a fogak nyomot hagyjanak benne. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy 1912 óta az aranyérmek előállításához minimális mennyiségű aranyat használnak (a riói arany 93 százaléka ezüst).

A harapdálás egyébként veszélyes játék, a szánkós David Moeller a 2010-es téli olimpián úgy ráfeszített szájjal az ezüstjére, hogy kihullott az egyik első foga.

Fotó: Europress fotóügynökség

Maradjunk inkább a jól bevált mosolygásnál.

Fotó: Europress fotóügynökség