Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

Risztov Éva 13., Olasz Anna a 14. lett 10 kilométeren

Elkezdődött a riói olimpia nyílt vízi programja – a női 10 kilométeres versenyszámmal. Olimpiai bajnokunk, Risztov Éva és Olasz Anna volt ott a mezőnyben. Féltávnál még úgy tűnt, bírják a gyilkos tempót, de aztán visszacsúsztak és a középmezőnyben végeztek.

Alább olvasható élő közvetítésünk.

Frissítés:

A versenyt követően kizárták a francia Müllert, mivel akadályozta a célba érkezéskor az olasz Brunit, így Risztov Éva a 13., Olasz Anna a 14. helyen zárt.

Megvan a győztes

A holland Sharon van Rouwendaal nyerte a futamot, ezzel az olimpiai aranyérmet.

Óriási van Rouwendaal előnye

Nagy meglepetés lenne, ha a holland hölgy elveszítené ezt a versenyt, nagy előnnyel vezet. Szétszakadt a mezőny, a magyar úszók pontszerző helyekért küzdenek a véghajrában.

7 és fél kilométernél Risztov az ötödik

Az utolsó ellenőrző pontnál van Rouwendaal halad az élen, az olasz Rachele Bruni, a brazil Poliana Okimoto van még a képzeletbeli dobogón. Risztov Éva visszacsúszott, az 5. helyen halad, a hátránya 8 másodperc az élen haladó hollanddal szemben. Olasz Anna is visszacsúszott, a 12. helyen halad.

Holland vezetés

Sharon van Rouwendaal vezet, de csak egy kicsivel. Bármi lehet.

Itt még a verseny előtt a két magyar

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Risztov Éva (b) és Olasz Anna (j) a Rio de Janeiró-i nyári olimpia nõi 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenye elõtt a Copacabana erõdnél 2016. augusztus 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Risztov Éva (b) és Olasz Anna (j) a Rio de Janeiró-i nyári olimpia nõi 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenye elõtt a Copacabana erõdnél 2016. augusztus 15-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

5 km-nél Risztov Éva 3., Olasz Anna 4.

Jól mennek a mieink, féltávnál a francia Aurelie Müller vezet a 10 kilométeres nyílt vízi úszás versenyszámában Rióban, egy holland úszó mögött a harmadik helyen halad London olimpiai bajnoka, Risztov Éva. Olasz Anna 2,5 kilométernél még a 13. volt, most feljött a negyedik helyre.

Megvan Risztov Éva

Ott úszik az elején, de nem érzékeli a számítógépes rendszer az idejét. Hát ilyet?!

Fél órája a vízben

Eltelt az első harminc perc, csendben zajlik a verseny, bár azért elég nagy hullámokat ver a víz.

Risztov az élen

Megint ezt a taktikát választotta volna a magyar versenyző? Risztov Éva halad az élen, Olasz Anna a mezőnyben halad, amely egyébként nem szakadt szét.

4 tized döntött Londonban

Általános meglepetésre nyerte meg Londonban Risztov Éva ezt a versenyszámot, végig vezetett a Hyde Parkban rendezett versenyen, később kiderült, ez volt a kulcsa a győzelemnek, merthogy ez szokatlan taktika a hosszútávúszásban. Négy éve az amerikai Haley Anderson lett a második, az olasz Martina Grimaldi a harmadik. Egyikőjük sincs most ott a riói mezőnyben.

6-os, 13-as

Ezt a két számot kell figyelni, ezek a mieink “sapkaszámai”.

Elkezdték a versenyzők

Huszonhatan vannak ott a mezőnyben, benne tehát két magyarral. Olasz Anna a legutolsó pillanatban utazhatott Rióba, hiszen egy orosz versenyzőt kizártak, ő pedig a magyar szövetség közbenjárására szabadkártyát kapott. Amúgy éppen egy hellyel maradt volna le az olimpiáról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik