Olimpia 2016 - Friss hírek

Budapest 2024: Az egész város egy fantasztikus olimpiai park lenne

Budapestnek minden esélye megvan a 2024-es nyári olimpia rendezésének elnyerésére - idézte a nemzetközi sajtó Fürjes Balázst, Budapest 2024 pályázat elnökét a riói olimpia keddi napján megtartott nemzetközi sajtótájékoztató másnapján.

Az amerikai The Washington Post és a brit Daily Mail is azt emelte ki a tudósításában, hogy Budapest egyenlő esélyekkel indul Los Angelesszel, Rómával és Párizzsal szemben a rendezésért folyó versenyben. A Washington Post Fürjes Balázst, a Budapest 2024 pályázat elnökét idézte:

Budapest egyáltalán nem esélytelen ebben a versenyben, s éppen ugyanannyi esélye van a győzelemre, mint a másik három pályázó városnak.

Az amerikai lap beszámolt arról is, hogy megkérdezték Fürjest a magyar kormány illegális bevándorlókkal kapcsolatot politikájának és az olimpiarendezésnek a viszonyáról.

A migránsáradat manapság az egyik legnagyobb világméretű kihívás, amelyben világméretű megoldásra van szükség. Amit a sport tehet ebben az ügyben az az, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket

– idézte az újság Fürjes Balázst.

A Daily Mail kiemelte, hogy a Budapest 2024 pályázat elnöke szerint a magyar főváros büszke arra, hogy versenyben van az olimpia megrendezéséért.

Amennyire mi tartunk az ellenfeleinktől, éppen ugyanannyira kell nekik tartaniuk tőlünk, figyelembe véve az olimpiai eszmét és a barátságosságot

– idézte a brit napilap Fürjes Balázst.

A Daily Mail azt is megjegyezte a beszámolójában, hogy a budapesti pályázat azt ígéri, a versenyhelyszínek közötti utazási idő egyetlen esetben sem lesz több 13 percnél, mert azok egy 10 kilométeres körzeten belül helyezkednek majd el. A lap kitér rá, hogy csupán öt új létesítmény megépítésére van szükség Budapesten a játékok megrendezéséhez.

A tájékoztatón a Budapest 2024 sportigazgatója, Mizsér Attila azt mondta: jó pár sportágat a Duna kötne össze.

Az egész város egy fantasztikus olimpiai park lenne

– fogalmazott a korábbi olimpiai bajnok.

A sajtótájékoztatóról számos hírügynökség, mások mellett az amerikai AP, a francia AFP és a német dpa is beszámolt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben, Limában dönt a 2024-es házigazdáról. (MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik