Olimpia 2016 - Friss hírek

Vízilabda: „Bele fogunk halni a vízbe a bronzéremért”

Szerdán elődöntőt játszott az Egyesült Államok ellen a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián. Bár jól kezdett Bíró Attila csapata, a második negyedben nagyon elhúzott a tengerentúli csapat, 7-4-re is vezettek már. Kétgólos különbségre tudta magát visszatornázni a magyar válogatott, végül 14-10-re kikapott.

„Megvolt a tervünk, hogyan győzzük le az amerikaiakat, de a vízben ezt nem sikerült megvalósítani. Az első negyedet jól kezdtük, de utána több olyan periódus is volt, amikor nem tudtunk mit kezdeni ezzel a fizikai fölénnyel. Volt egy-két emberelőny, amit jobban be lehetett volna fejezni, de a tíz gólnak elégnek kellett volna lennie, hogy még szorosabb legyen, vagy akár nyerjünk. Kellett volna egy extrább kapusteljesítmény és még több blokk” – mondta Bíró Attila a vegyes zónában.

Két nap múlva a bronzéremért csatázik majd a magyar együttes, az ellenfél Oroszország. A kapitány nem aggódik, szerinte hamar túlteszik magukat a játékosok az elődöntős vereségen és odaérhetnek a dobogóra.

Nem estünk szét annyira, hogy ezt az orosz csapatot ne tudnák megverni, viszont ők nagyon összeálltak itt az olimpia végére. Nagyon komoly csata lesz, de maradt annyi erő bennünk, hogy az érmet haza tudjuk vinni.

Kasó Orsolya az ausztrálok elleni negyeddöntőben nagyszerűen szállt be a meccsbe, nagy szerepe volt abban, hogy sikerült kiharcolni a továbbjutást. Most azonban több amerikai lövésnél is tehetetlen volt.

„A védelem nem állt össze, nekik pedig minden összejött elől. Nekünk már nem annyira. Szorosan fogtak minket, minden labdára odaértek. A tíz dobott gól jó, hátul viszont többet kellett volna nyújtani. El kell fogadni, hogy Amerika jobb volt nálunk.”

A csapatkapitány Keszthelyi Rita volt a vezér a maga négy góljával. Szerinte mindenki éremmel akar hazatérni és szerinte azzal is fognak.

Lehetett volna jobb, ha négy vagy öt góllal kevesebbet kapunk. A védekezésünkön mindenképpen javítanunk kell, hogy az oroszok ellen nyerni tudjunk. Buta gólokat kaptunk, nem is fogom ezeket visszanézni, majd csak az olimpia után. Az előremutató, hogy tíz gólt lőttünk ennek az USA-nak, mert azért nem szabad elfelejteni, hogy jövőre vb lesz Budapesten és ott is jól szeretnénk szerepelni. De egyelőre a bronzmeccset akarjuk megnyerni, nem szabad leülnünk, nincs semmi veszve. Bele fogunk halni a vízbe, hogy éremmel menjünk haza.

Bujka Barbara nem volt elkeseredve, szerinte most egyszerűen jobb volt az USA. A bronzmeccs végkimeneteléről elég határozott véleménye van:

„Amerika az a csapat, amelyik kihasználja a hibáinkat. Ugyanazt csinálták, amit vártunk tőlük, de túl sok apró baki volt. Az utolsó percig hittünk benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, de jobbak voltak most. Holnapután? Nyerünk.”

A magyar női vízilabda-válogatottnak a mostani a negyedik olimpiai szereplése. Athénban hatodik, Pekingben és Londonban egyaránt negyedik lett a nemzeti együttes.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik