Olimpia 2016 - Friss hírek

Kikapott az elődöntőben a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok ellen harcolhatta ki a döntőbe jutást magyar idő szerint szerda este. A mieink a negyeddöntőben drámai csatában, ötméteresekkel harcolták ki a továbbjutást Ausztrália ellen.

Az elődöntőbeli ellenfél az olimpiai címvédő, valamint a 2015-ös világbajnokság győztese volt. Adam Krikorian tanítványai a csoportmeccsek során 11-6-ra verték a magyar válogatottat, ennek is köszönhetően plusz 20-as gólkülönbséggel, pontveszteség nélkül zárták az első kört. A házigazdák ellen is magabiztos, 13-3-as győzelmet arattak a negyeddöntőben.

Ennek ellenére Bíró Attila szövetségi kapitány úgy nyilatkozott:

Mi vagyunk az egyik olyan csapat az olimpia szereplői közül, amely képes megszorítani, esetleg megverni az amerikait. A taktika már megvan a fejemben, amellyel remélhetőleg tényleg szoros meccset tudunk játszani. A lényeg, hogy felszabadult játékkal essünk nekik.

A magyar női vízilabda-válogatott legutóbb 2014-ben, barátságos mérkőzésen győzte le az Egyesült Államok csapatát, akkor 10-9 lett a végeredmény.

Makanzie Fischer emberelőnyből szerezte meg a vezetést az amerikaiaknak, majd nem sokkal később Garda Krisztina egyenlített egy nagyszerű lövéssel. Kasó Orsolya bravúros mozdulattal hárította Fischer lövését, az ellentámadásból pedig Kisteleki Hanna lőtt kapufás gólt. Melissa Seidemann lőtte ki a jobb felső sarkot, így 2-2 állt az eredményjelzőn hat perc játék után. Az amerikai időkérés után Maggie Steffens góljával ismét átvették a vezetést az amerikaiak. A negyed végén Takács Orsolya egyenlíthetett volna, de közelről a kapusba lőtt.

Rachel Fattal szerezte az első gólt a második negyedben, majd Bujka Barbara szépített emberelőnyből. Courtney Mathewson, majd Madeline Musselmann is betalált, így már hárommal mentek az amerikaiak. Utóbbi nem sokkal később emberelőnyből is betalált, így már 7-3-ra vezettek az amerikaiak. Bujka Barbara svédcsavarral villant, ezzel zárkóztak a mieink. Kaleigh Gilchrist, majd Keszthelyi Rita lőtt gólt, így 8-5-re az amerikaiak vezettek. A negyed hajrájában Tóth Ildikó ejtett a kapufára, így 8-5-re vezettek az amerikaiak az első félidőben.

Keszthelyi Rita villant a harmadik negyed elején, így ismét feljöttünk két gólra. Maggie Steffens révén viszont jött a gyors válasz a túloldalon. Kiley Neushul talált be közelről, így ismét elhútnak négy góllal az amerikaiak. Maggie Steffens centerből szerezte meg az ellenfél 11. gólját. Keszthelyi Rita emberelőnyből talált be, majd Kami Craig szerzett gólt közelről. Kisteleki Hanna megszerezte a második gólját, így 12-8-as hátrányban kellett megkezdenünk az utolsó negyedet.

Neushul góljával indult az utolsó játékrész, majd Antal Dóra találta telibe a kapufát. Czigány Dóra lőtte a mieink kilencedik gólját. Maggie Steffens talált be a túloldalon, így 14-9-re vezettek az amerikaiak. A mieink utolsó gólját Keszthelyi Rita szerezte, a végeredmény 14-10 lett, a mieink Oroszország ellen harcolhatják ki a bronzérmet.

Női vízilabda, elődöntő, végeredmény:

Magyarország – USA 10–14 (2–3, 3–5, 3–4, 2–2)

I. negyed 

1-4. perc: A ráúszásnál a mieink hozták el a labdát. Az első támadásunkat nem sikerült lövéssel befejezni, jöhetnek az amerikaiak. Illés Annát kiállították a bírók, így Makanzie Fischer emberelőnyből megszerezte a vezetést az amerikaiaknak. Garda Krisztina meglőtte első gólját az olimpián, ezzel 1-1.

5-8. perc: Kasó Orsolya védte Fischer lövését. Kisteleki Hanna emberelőnyből talált be, így már mi vezetünk. Melissa Seidemann lőtte ki a jobb felső sarkot, ismét egyenlő az állás. Emberhátrányba kerültünk, időt kért az ellenfél. Maggie Steffens góljával átvették a vezetést az amerikaiak. Takács Orsolya kapott nagyszerű bejátszást, de a kapusba lőtte a labdát.

II. negyed

1-4. perc: Rachel Fattal góljával már 4-2-re vezetnek az amerikaiak, majd Bujka Barbara szépített emberelőnyből. Nem sokkal később Courtney Mathewson talált be, ismét kettővel megy az ellenfél. Sőt, Madeline Musselmann góljával már 6-3 állt az eredményjelzőn.

5-8. perc: Ismét Musselmann villant emberelőnyből, négy gól a hátrányunk. Bujka Barbara svédcsavarral szépít, ezzel feljövünk 7-4-re. Kaleigh Gilchrist lőtt gólt emberelőnyből, ismét négy közte. Keszthelyi Rita villant a túloldalon, esélye sem volt az amerikai kapusnak. Kasó Orsolya viszont nagyot védett a másik kapunál, így egy perccel a félidő előtt mi támadhattunk. A negyed hajrájában Tóth Ildikó ejtett a kapufára, így 5-8-as eredménnyel fordultak a csapatok.

III. negyed

1-4. perc: Keszthelyi Rita villant a harmadik negyed elején, így ismét feljövünk két gólra. Maggie Steffens révén jött a gyors válasz a túloldalon. Kiley Neushul talált be közelről, így ismét elhúznak az amerikaiak. Maggie Steffens centerből szerezte meg az ellenfél 11. gólját.

5-8. perc: Keszthelyi Rita szerezte meg a magyar csapat hetedik gólját emberelőnyből. Kami Craig avatta fel Gangl Edinát a kapunkban, ezzel 12-7. Kisteleki Hanna emberelőnyből talált be, így 12-8-nál ért véget a harmadik negyed.

IV. negyed

1-4. perc: Bujka Barbara blokkolt nagyszerűen, jól zárt most a védelmünk. Neushul a jobb alsóba lőtte a labdát, Gangl Edina esélytelen volt. Antal Dóra lövése a kapufán csattan, majd kontrát fújnak a bírók.

5-8. perc: Bujka lövését védte Johnson, majd Czigány Dóra lőtt gólt. Maggie Steffens a negyedik gólját lőtte, így 14-9 oda. Keszthelyi Rita a negyedik gólját is megszerezte, így 14-10 lett a végeredmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik