Olimpia 2016 - Friss hírek

Birkózás: Németh Zsanett kap még egy esélyt

Németh Zsanett kazah legyőzője fináléba jutott, így a 75 kilós magyar versenyző a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket, a 63 kilogrammos Sastin Marianna ugyanakkor kiesett a riói olimpia birkózóversenyeinek csütörtöki napján.

Az idén U23-as Európa-bajnok Németh a nyolcaddöntőben technikai tussal kapott ki a 38 éves Guzel Manyurovától, aki később egy kameruni birkózót győzött le a nyolc között, az elődöntőben pedig 8-1-es hátrányról úgy nyert, hogy az utolsó pillanatokban tust ért el az orosz Jekatyerina Bukina ellen, így fináléba került, a magyart pedig a vigaszágra segítette.

Németh Zsanett a magyar idő szerint 21 órakor kezdődő programban a kameruni Annabelle Laure Alival mérkőzik, s ha nyer, a bronzéremért léphet majd szőnyegre.

A 2013-as világbajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Sastin Mariannát a selejtezőjében győzte le az orosz Inna Trazsukova, aki szintén elverekedte magát a négy közé, ám ott sima vereséget szenvedett, így kiesett a magyar klasszis, aki ezáltal harmadik olimpiájáról is érem nélkül távozik. (MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik