Olimpia 2016 - Friss hírek

Technikai tussal vérzett el Németh Zsanett

A 75 kilogrammosok között szereplő Németh Zsanett technikai tussal kikapott a nyolcaddöntőben, így már csak a vigaszágban bízhat a riói olimpia birkózóversenyeinek csütörtöki napján.

Az idén U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett a tapasztalt, ötkarikás ezüst- és bronzérmes Guzel Manyurova ellen kezdte meg szereplését annak tudatában, hogy amennyiben sikerül a kazah “akadályon” túljutnia, a négybe jutásért egy lényegesen könnyebb ellenfél várhat rá.

A mérkőzés nagyon biztatóan indult, Németh ellenfele lábra támadási kísérletét gyönyörűen védte, majd abból visszatámadott, riválisa mögé lépett és két pontért a földre gyűrte.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Manyurova ugyanakkor nem bizonytalanodott el a sikertelen akciótól, a folytatásban is bátran ment lábra, magyar riválisa pedig később már nem tudta lereagálni ezeket. Nagyon gyorsan gyűjtögette pontjait a kazah birkózó, így még két és fél perc sem telt el, amikor tízpontos különbséget harcolt ki, ami technikai tusgyőzelmet jelentett számára.

Sokkal erősebb volt mint én

– mondta könnyeivel küzdve Németh Zsanett a vegyes zónában.

A taktika az volt, hogy ne menjen lábra az első három percben, a másodikban pedig, amikor már fáradt, akkor kell legyőzni. Fiatal vagyok még, ez az első olimpiám tudom, de így kikapni, nagyon rossz.

Németh – a 63 kilósok között a selejtezőben vereséget szenvedett Sastin Mariannához hasonlóan – abban az esetben kerül vigaszágra, ha legyőzője bejut a fináléba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik