Olimpia 2016 - Friss hírek

Futni küldi nézőit egy brit tévécsatorna

Összes csatornáján adásszünetet tart jövő szombaton egy brit televíziós társaság, hogy ezzel is mozgásra bírja a nézőket, és segítsen egy tömegsportrendezvényt, amely a szigetország sportolóinak a riói olimpián aratott sikereit ünnepli - adta hírül az MTI.

Az ITV hét csatornáján augusztus 27-én 9:30-tól lesz egyórás adásszünet, a képernyőn pedig a “Mi futni mentünk, nem csatlakozik?” szöveg lesz olvasható – jelentették be csütörtökön.

A példa nélküli lépéssel a társaság a brit sportolókat támogató nemzeti lottótársaság nagyszabású eseményét akarja segíteni: országszerte több ezer sportklub nyílik meg, hogy az emberek ingyenesen új sportokat próbálhassanak ki. A programokon olimpiai érmesek is részt vesznek, köztük Greg Rutherford távolugró, a 2012-es londoni bajnok, aki Rióban bronzérmet nyert.

“Nem kell olimpikonnak lenni ahhoz, hogy valaki a brit csapat tagja legyen” – buzdított a részvételre Rutherford.

Az “I Am Team GB” nevű kezdeményezés szervezői remélik, hogy a riói sikerek – állóképességtől függetlenül – inspirálóan hatnak mindenkire, és ez lesz az eddigi legnagyobb sportnap Nagy-Britanniában.

A brit küldöttség csütörtök délután 19 arany-, 20 ezüst- és 12 bronzéremmel a második helyen állt az olimpia éremtáblázatán az Egyesült Államok mögött és a nyári olimpiákon 1984 óta részt vevő Kína előtt, amelyet a játékok végén még soha nem sikerült megelőznie a BBC szerint.

A vasárnap záruló olimpia előtt 48 érmet vártak a szigetország sportolóitól, akik ezt a számot már most meghaladták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik