Olimpia 2016 - Friss hírek

Kiengedték a kórházból a jegyüzér sportdiplomatát

Kiengedték a riói Samaritano kórházból Pat Hickeyt, aki szerdán reggel lett rosszul közvetlenül azután, hogy a rendőrség előállította jegyüzérkedés gyanújával.

A 71 éves ír sportvezetőt csütörtökön a kórházból egyből a rendőrségre szállították kihallgatásra a Reuters hírügynökség értesülései szerint.

Hickey szerdai őrizetbe vétele után lemondott a nemzetközi olimpiai mozgalomban betöltött minden tisztségéről, így az Ír Olimpiai Tanács és az Európai Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsági tagságáról, valamint a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének alelnöki posztjáról.

A rendőrség szerda délután megerősítette, hogy Hickeyre nézve terhelő e-mailek birtokába jutott. Ezek szerint a sportdiplomata két olyan céggel is kapcsolatban állt, amelyek jegyüzérkedéssel hozhatók összefüggésbe.

A botrány kapcsán korábban két embert letartóztattak Rióban, négy továbbinak pedig elrendelték a letartóztatását, mivel nem tartózkodnak Brazíliában. Öten – köztük a szintén ír James Mallon – a THG Sports elnevezésű brit cég vezetői, a hatodik pedig tolmácsként dolgozott. A gyanúsítottak részt vettek mintegy ezer belépő túlárazásában, amelyek értékesítéséből 10 millió realos (868,8 millió forint) haszonra tehettek volna szert, miközben a cég nem volt jogosult az olimpiai jegyek forgalmazására. Mallon a múlt héten tagadta a vádakat. A cég vezérigazgatóját, James Sintont két évvel ezelőtt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság jegyértékesítésével kapcsolatos bűncselekmények miatt tartóztatták le. (MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik