Olimpia 2016 - Friss hírek

A nap sztorija: egy családban maradt az arany és az ezüst

A magyar szempontból minden idők legjobb eredményét hozó férfi triatlon verseny Faldum Gábor 20. – , végeredménye azért más szempontból is hozott érdekességet.  Az elég kemény körülmények között, tikkasztó melegben két angol végzett az élen, ráadásul, most tessék figyelni, testvérek.

A Copacabana-strandon. Alistair Brownlee szakította át elsőnek a célszalagot (01:45:01), hat másodperccel megelőzve öccsét, Jonathan Brownleet.

MTI
A két tesó, Jonathan és Alistair Fotó: MTI

A 28 éves Alistar sporttörténelmet írt azzal, hogy London után idén is a dobogó tetejére állhatott, de megjegyzendő, a 26 éves Jonathannak is ez a második olimpiai érme, ő 2012-höz képest egy helyet előre lépett.

Féltávnál már tudtam, hogy meg lesz a két érmet, és csak ki kell bírjuk a futást. Jonny minden edzésen megölt egy kicsit, de megérte a mindennapos fájdalom

– nyilatkozta győzelme után a bátyó, aki első mondatával arra utalt, London után számos sérülésének köszönhetően már-már lemondott álmáról, hogy valaha újra a csúcson legyen.

Senki nem tud úgy szenvedni a sikerért, mint a kétszeres olimpiai bajnok bátyám. Ő a legnagyobb versenyző, mert bebizonyította, hogy amikor a legfontosabb, senki sem tudja úgy tolni, mint ő.

– dicsérte nyakában az ezüstéremmel testvérét Jonnathan.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik