Olimpia 2016 - Friss hírek

Hamis tanúzás a vád Ryan Lochte és társa ellen

Valljuk be őszintén, azért az nem szokványos dolog, hogy Amerika bármiért is bocsánatot kérjen. Most kért, ergo valami tényleg nagyon nem volt tiszta a négy úszó, – a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger – rablásos sztorija körül.

Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője úgy látszik a nagyobb botrány elkerülése végett ezért előrefelé menekült és közleményben jelezte, hogy a négy versenyző viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.

A négy úszó azt állította, hogy vasárnap – amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba – fegyverrel kirabolták őket.

Ehhez képest a videofelvételek alapján kiderült, hogy

megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban -, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést.

Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, csak Feigen maradt Brazíliában.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik