Olimpia 2016 - Friss hírek

Öttusában bravúr kell az éremhez

A londoni bronzérmes, 2009-es világbajnok Marosi Ádámért és a fiatal Demeter Bencéért izgulhattunk szombaton a férfi öttusaverseny során.

Az úszással nyitottak a fiúk, Marosi Ádám a futamában (a hatodik, utolsó futamban) az 5. lett, de a korábbi úszók közül még négyen is jobb időt mentek nála, ezzel a 9. legjobb időt érte el, ez egészen pontosan 2.01:66 másodperc. Demeter Bence 2.03:89-et ment, ez a 17. legjobb idő volt.

A vívás során remekelt Demeter (három győzelmet is aratott), és összesítésben a 12. helyre jött fel (546 ponttal), míg Marosi Ádám, aki a rangsoroló vívás során gyengébben szerepelt, két szám után a 24. helyen állt. Az élen az orosz Alexander Lesun nevét láthattuk, 592 ponttal.

Minden pont egy másodpercnek felel meg a kombinált szám rajtjánál, tehát egy adott versenyző annyival később indul majd az elsőhöz képest, amennyivel kevesebb pontja lesz három szám után.

A mindig kritikus lovaglás következett.

Marosi Ádám egyetlen hibával 293 pontot lovagolt, Demeter Bence öt verőhibával, 35 hibapontot nyugtázva 265 pontot szerzett.

A lovaglás után Marosi Ádám a 18., Demeter Bence a 22. helyen áll.

Folytatás éjjel tizenegykor, szorítunk.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik