Olimpia 2016 - Friss hírek

Pars Krisztián: Amikor én voltam jó, miért nem lehetett ilyen eredménnyel nyerni?

Az idén sérülésekkel bajlódó Pars Krisztiántól az is kisebbfajta csoda volt, hogy ott tudott lenni a riói olimpián. A kalapácsvetés címvédője aztán eljutott a döntőig is, biztatóan kezdett, a harmadik körig fokozatosan javult. Onnantól kezdve azonban már visszább esett a teljesítménye, a 75.28-as dobása hetedik helyet ért.

„Szerettem volna nagyobbat dobni, de nem mozdultam úgy, ahogy akartam a derekam miatt. Megmondom őszintén, ahhoz képest, mi történt velem az évben, ez egy jó eredmény. Annak örülök, hogy abból a helyzetből fel tudtam állni, amiben voltam, mert az szörnyű volt. A hatba azért be akartam kerülni. Bennem volt a 77 méteres eredmény. Egyszerűen nem tudtam összerakni a dobás elejét, de jelenleg ez van, nem kell rajta csodálkozni.

Egyet sajnálok: amikor én voltam jó, miért nem lehetett ilyen eredménnyel nyerni? Borzasztó, hogy 79 méterrel olimpiát lehet nyerni.

Sajnálom, de megyünk tovább, erről a szintről kell felállni a jövő évi világbajnokságra” – mondta a pénteki döntő után a vegyes zónában a 34 éves atléta.

Egy ilyen fél év után kérdés, mit hoz Pars számára a jövő. Azt mondta, konzultálni kell az orvosaival, de a következő két hétben minden kiderül.

„Jövőre van egy világbajnokság, Londonban ráadásul, ami egy nagyon különleges helyszín a számomra. Eddig minden műtétből hamar visszajöttem, kivéve a legutóbbit, úgyhogy komolyan át kell konzultálni a helyzetet.”

A kalapácsvetők versenyét Dilshod Nazarov nyerte 78.68-cal. Ez volt Tádzsikisztán első olimpiai aranyérme. Legutóbb 1984-ben, a finn Juha Tiainen nyert 80 méter alatti dobással, abban az évben a 78.08 is elég volt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik