Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

A Benedek-csapat megszerezte az 5. helyet Rióban

Előzmények

A magyar válogatott érthetően csalódásként élte meg a Montenegró elleni, 5 méteresekkel elveszített negyeddöntőt, mert így nem játszhatott éremért a riói olimpián.

Londonban sem sikerült ez, Rióban a csoportgyőzelem után reménykedhettünk, hogy másként lesz. Nem így történt, így Benedek Tibor csapata csak az 5. helyért küzdhet. Ennek első felvonásaként a negyeddöntőben a horvátoktól vereséget szenvedő Brazíliát kellett legyőzni – ez sikerült.

A vízilabdatorna zárónapján a negyeddöntőben az olaszoktól kikapó, majd a spanyolokat legyőző Görögország következik. Velük 8-8-as döntetlent játszottunk a csoportmeccsek során, előtte az Eb bronzmeccsén megvertük őket.

A meccsen

És végül megvertük őket Rióban is. A találkozó első felében egyértelműen látszott, hogy a görög válogatott kevésbé motivált, a mieink viszont amit kellett, kiadtak magukból. A harmadik negyed végére kissé idegessé váltak Afroudakisék, és elkezdtek játszani – de nem elég jól.

Kis Gábor, Zalánki Gergő és Nagy Viktor jó játéka most elég volt a győzelemhez.

A férfiválogatott Londonhoz hasonlóan az 5. helyen zárt.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

Eredmények – riói olimpia, férfivízilabda-torna, zárónap

Az 5. helyért:

Magyarország-Görögország 12-10 (2-1, 4-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők: Kis G. 3, Zalánki 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Hosnyánszky, Hárai, illetve Vlachopoulos 2, Gounas 2, Mylonakis 2, Afroudakis 2, Fountoulis, Mourikis

A 3. helyért:

Olaszország-Montenegró 12-10 (2-1, 3-3, 4-3, 3-3)

A 7. helyért:

Spanyolország-Brazília 9-8 (3-1, 1-2, 2-1, 3-4)

A döntőben:

Szerbia-Horvátország – magyar idő szerint 22 óra 50-től.

Marad az 1-0

Decker Ádámot állították ki a görögök támadása során a 4. percben, de Vlachopoulos próbálkozása sikertelen volt. A visszaúszás után Mylonakist szórják ki, Benedek Tibor időt kér. Zalánki adta be Varga Dánielnek a labdajáratás után, de Flegkas kapus védett. Kicsit hangulattalanul indult a mérkőzés, egyébként.

Varga Dénesé az első gól

Fineszes góllal vezet Magyarország a 3. percben. Varga Dénes kapta meg centerpozícióban a labdát, nem is ment a kezére, de a jobb lábával (!) feladta magának, majd belőtte.

Nagy Viktor-parádéval indulunk

Az első támadás a magyar válogatotté volt, de Varga Dánieltől elvették a labdát. Nagy Viktornak rögvest védenie kellett aztán, de maradt a görögöknél a labda, és kiállítást is kiharcoltak (Szivós ment ki). Háromszor tüzelt Görögország, mindannyiszor Nagy védett.

Fél 10-kor kezdünk

Úgy terveztük az olimpia előtt, az augusztus 20-i tűzijáték után egy szerb-magyar pólódöntőt nézünk majd, nem így történt. Helyette jön egy görög-magyar – az 5. helyért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik