Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

A Benedek-csapat megszerezte az 5. helyet Rióban

Előzmények

A magyar válogatott érthetően csalódásként élte meg a Montenegró elleni, 5 méteresekkel elveszített negyeddöntőt, mert így nem játszhatott éremért a riói olimpián.

Londonban sem sikerült ez, Rióban a csoportgyőzelem után reménykedhettünk, hogy másként lesz. Nem így történt, így Benedek Tibor csapata csak az 5. helyért küzdhet. Ennek első felvonásaként a negyeddöntőben a horvátoktól vereséget szenvedő Brazíliát kellett legyőzni – ez sikerült.

A vízilabdatorna zárónapján a negyeddöntőben az olaszoktól kikapó, majd a spanyolokat legyőző Görögország következik. Velük 8-8-as döntetlent játszottunk a csoportmeccsek során, előtte az Eb bronzmeccsén megvertük őket.

A meccsen

És végül megvertük őket Rióban is. A találkozó első felében egyértelműen látszott, hogy a görög válogatott kevésbé motivált, a mieink viszont amit kellett, kiadtak magukból. A harmadik negyed végére kissé idegessé váltak Afroudakisék, és elkezdtek játszani – de nem elég jól.

Kis Gábor, Zalánki Gergő és Nagy Viktor jó játéka most elég volt a győzelemhez.

A férfiválogatott Londonhoz hasonlóan az 5. helyen zárt.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

Eredmények – riói olimpia, férfivízilabda-torna, zárónap

Az 5. helyért:

Magyarország-Görögország 12-10 (2-1, 4-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők: Kis G. 3, Zalánki 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Hosnyánszky, Hárai, illetve Vlachopoulos 2, Gounas 2, Mylonakis 2, Afroudakis 2, Fountoulis, Mourikis

A 3. helyért:

Olaszország-Montenegró 12-10 (2-1, 3-3, 4-3, 3-3)

A 7. helyért:

Spanyolország-Brazília 9-8 (3-1, 1-2, 2-1, 3-4)

A döntőben:

Szerbia-Horvátország – magyar idő szerint 22 óra 50-től.

12-10

A 6. percben Szivós Márton állítják ki, Vlachos kér időt azonnal. 2:17-tel a vége előtt történik mindez. Afroudakis lövi be a fórt, majd jön Hárai, 12-10.

Majdnem egyenlő, de nem.

Kimaradt egy magyar előny aztán, Erdélyi lőtte Flegkasba, hogy aztán Szivós lőtt a görög kapusba. Flegkas eztán indította a megúszó Afroudakist, aki egy elég gyenge ejtéssel próbálkozott, sikertelenül. Hárai ellen kontra, hektikus, zavarodott a játék, hogy ebből mi sül ki…Erdélyit is kiállítják, a kapufa és Nagy Viktor menti a fórt.

A harmadik negyed végén: 9-8

Tulajdonképpen még bármi lehet. Nagy Viktor egy csavarral próbálkozott a negyed végén, majd kifütyülték a brazil drukkerek, mert az egyik göröggel került kisebb verbális összetűzésbe.

Gounas belejött

9-8, megint a fiatal Gounas lőtt gólt, Hosnyánszky a másik oldalon eleresztett egy nagy lövést, de fölészállt a labda.

Beragadt az eredmény, egy ideig

Időkérés itt, időkérés ott, Vámos Márton jut a kiállítás sorsára. Gounas lövi a hetedik görög gólt. Már megint közel vannak, 8-7 – gondoltuk, de jött Zalánki Gergő szabaddobása, 9-7.

Mylonakis beköszönt

Továbbra is jórészt az történik a vízben, amit a magyar válogatott szeretne, a görögök kevésbé motiváltak ma (is).  Ennek ellenére Mylonakis emberelőnyből betalál, 8-6.

Megint Vámos, 8-5!

Zúgó Genidounias-kapufa következett, Nagy Viktor szemmel verte a labdát. Kiállítás görög oldalon, Hárai Balázs harcolta ki, Vámos fejezte be a fórt, 8-5!

Elég sok a kiállítás - nálunk

Megint Decker Ádám megy ki, időt kér Vlachos mester. Ez volt a hatodik görög előny, mi egyszer játszottunk hasonló helyzetben. Ki is használják a görögök, Mourikis. Aztán mi is kapunk egy fórt, Kis Gábor meg kihasználja, 6-4!

3-1, Kis Gábor

A pekingi olimpiai bajnok Kis Gáboron nem sok múlt Rióban, jól játszott az olimpián, ő lövi most a harmadik találatot. 3-1!

Aztán Hosi-kapufa

Emberelőnyben támadhatott a magyar válogatott, az olimpiai bajnok Hosnyánszky lőtte el megint, kapufa, hozhatták előre a labdát a görögök. Egy magyar blokk következett aztán a túloldalon, Fountoulis próbálkozott.

Hosi-gól!

Hosnyánszky Norbert lő remek gólt messziről, emlékezzünk, ő hagyta ki az egyik 5 méterest Montenegró ellen. 2-1!

1-1

Zalánki Gergőt állítják ki, Theodoros Vlachos időt kér, a 6. percben jártunk egyébként ekkor. Vlachopoulos egyenlített, a kiállítás vége előtt közvetlenül, távolról lőtte át a falat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik