Olimpia 2016 - Friss hírek

A csoportkörben majdnem kieső szerb pólósok tönkreverték a horvátokat a döntőben

Szerbia az egyik legnagyobb esélyesként vágott neki a riói olimpiának, ehhez képest a csoportkörben még az is benne volt, hogy szégyenszemre kiesnek. A negyedik helyen jutottak tovább, Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig azt mondta a furcsa eredményeket hozó utolsó csoportkör után, hogy azért rossz eredmények ellenére is látszik, mindenki fél Szerbiától.

Dejan Savic csapata aztán előbb a spanyolokat, majd az olaszokat verte az egyenes kieséses szakaszban, így a szerb válogatott szombaton a horvátokkal döntőzött. Szoros meccsnek ígérkezett, ehhez képest gyakorlatilag

a második negyedtől kezdve nem volt kérdés, hogy a szerbek nyerik meg az aranyat.

Ekkor már 6-3-ra vezettek, és a folytatásban olyan játszi könnyedséggel dobálták a gólokat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Közben védekezésben is kiemelkedőt nyújtottak, fontos pillanatokban érkeztek a blokkok és Branislav Mitrovic is 19 horvát dobásból kivédett 12-őt. 11-7-re nyert Szerbia, ahhoz képest, hogy majdnem kiestek, elég magabiztosan nyerték meg az aranyérmet.

A montenegróiakat legyőző Olaszország lett a harmadik, míg az ötödik helyet Magyarország szerezte meg a görögök elleni győzelemmel. (Fotó: Getty Images/Ryan Pierse)

Eredmény – vízilabda, férfi döntő

Szerbia – Horvátország 11-7 (3-2, 3-1, 3-2, 2-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik