Olimpia 2016 - Friss hírek

Dánia az olimpiai bajnok férfi kézilabdában!

Korábban a témában:

A negyeddöntőben a szlovéneket, az elődöntőben a lengyeleket verte Dánia a riói olimpián. Előbbieket magabiztosan, utóbbiakat hosszabbítást követően, 29-28-ra.

Legutóbb 1984-ben jártak utoljára a négy között, és végül ott is végeztek. Rio viszont abszolút sporttörténelem a számukra.

A franciák a negyeddöntőben a brazilokat, az elődöntőben a németeket verték, ez utóbbi találkozó nagyon izgalmas volt, 29-28-ra végződött.

A döntőben aztán az első félidő végére magukhoz ragadták a dánok a kezdeményezést, ez kétgólos félidei vezetést eredményezett. Fordulás után a félidő derekára erősödtek meg ismét Mikkel Hansenék, és már 5 góllal is vezettek.

Egy utolsó rohamot indított a címvédő, Londonban és Pekingben is aranyérmes Franciaország, de ez kevésnek bizonyult. Új győztest avattunk.

A bronzmeccset a németek nyerték, ahogyan arról beszámoltunk.

Eredmények – férfikézilabda-torna, Rio, olimpia:

A döntőben:

Dánia-Franciaország 28-26 (16-14)
A legjobb dobók: Mikkel Hansen 8, Sondergaard, Svan (a képen), Toft, Olsen 4-4, illetve Guigou 6, N. Karabatic 5, Narcisse 4

A 3. helyért:

Németország – Lengyelország 31-25 (17-13)

A torna végeredménye:

1. Dánia (Niklas Landin Jacobsen, Mads Christiansen, Mads Mensah Larsen, Casper Ulrich Mortensen, Jesper Noddesbo, Jannick Green, Lasse Svan Hansen, Rene Toft Hansen, Henrik Mollgaard, Kasper Sondergaard, Henrik Toft Hansen, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Michael Damgaard)
 2. Franciaország
 3. Németország
4. Lengyelország
5. Horvátország
6. Szlovénia
7. Brazília
8. Katar
9. Egyiptom
10. Argentína
11. Svédország
12. Tunézia

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!