Olimpia 2016 - Friss hírek

Dujshebaevék jó kezdés után bukták el az olimpiai bronzmeccset

2014 októberében nevezték ki Talant Dujshebaevet a magyar kézilabda-válogatott élére. Nagy reményekkel érkezett a lengyel Kielcénél is dolgozó szakember, 2016 elején azonban véget ért a közös munka, miután a csapat csak 12. lett az Európa-bajnokságon. Közös megegyezéssel bontották fel a szerződését.

A kirgiz-spanyol szakember a magyar nemzeti együttes éléről való távozás ellenére nem tétlenkedik, a Kielcével a Veszprém ellen lett Bajnokok Ligája-győztes (azt a döntőt jobb minél előbb elfelejteni…), idő közben pedig kinevezték a lengyel válogatottnál, akikkel eljutott addig, hogy vasárnap olimpiai éremért csatázhattak. Németország volt vasárnap az ellenfél a bronzmeccsen.

Jól kezdtek a lengyelek, 8-5-re is vezettek, ekkor azonban alábbhagyott a csapat lendülete, Uve Gensheimer vezérletével pedig fordítottak a németek, a szünetig már ők kerültek négygólos előnybe. A második félidő elején elmaradt a nagy lengyel roham, így Németország magabiztosan őrizte előnyét. A lengyelek ugyan nem adták fel és a végsőkig küzdöttek, de mindig, amikor közelebb férkőzhettek volna, akkor becsúszott egy-egy hiba a játékukba.

Végül 31-25-re kikaptak, a németeké a bronz.

Azé a Németországé, amely pár évig csak szenvedett válogatott szinten, hogy aztán idén megnyerje a lengyelországi Európa-bajnokságot, az olimpián pedig bronzérmet szerezzen. Ez a negyedik érmük a játékokon, 1936-ban bajnokok voltak, 1984-ben és 2004-ben pedig ezüstérmesek. A lengyelek történetük második legjobb eredményét érték el, 1976-ban bronzérmesek voltak. (Fotó: AFP/Javier Soriano)

Eredmény – kézilabda, férfi bronzmérkőzés

Németország – Lengyelország 31-25 (17-13)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik