Olimpia 2016 - Friss hírek

Fábiánné Rozsnyói Katalin: csak azért is folytatom Tokióig

Fábiánné Rozsnyói Katalin úgy döntött, a tokiói olimpiáig folytatja edzői karrierjét. A 74 éves sikeredző az itthon évek óta veretlen Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta kvartettet készíti fel, mely másodikként ért célba a júniusi olimpiai válogatón, így lemaradt a riói játékokról.

A Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású hajó nyerte a kvótát. A magyar férfi kajaknégyes Rióban a B-döntőig jutott, végül a 11. helyen végzett.

Fábiánné Rozsnyói Katalin tréner az egység felkészítését szakmailag elrontotta, így egy másik négyes utazhatott Rióba. A válogatott szakmai vezetése asszisztált ehhez, és a válogatási alapelveket folyamatosan módosítgatták. A végén már csak az a kvartett nem verte meg Kammereréket, amelyik nem szállt vízre

-nyilatkozta Ábrahám Attila a Borsnak. Az 1988-as szöuli olimpián a kajaknégyessel aranyérmes korábbi sportoló szavaira így reagált a mesteredző:

Attila felhívott, és elnézést kért, amit elfogadtam. A válogatók során olykor csak kapkodtam a fejemet, mert nem tudtam, miért van annyi változás. Ez lélektanilag megzavarta a versenyzőimet. Nem esett jól, hogy Kammererék nem jutottak ki, így most már csak azért is folytatom Tokióig.

Fábiánné Rozsnyói Katalin korábban úgy nyilatkozott a HVG-nek, hogy Rio után befejezi az edzősködést, de megváltoztatta döntését, most már Tokió a következő célállomás.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik