Olimpia 2016 - Friss hírek

Nem regisztráltak zikavírusos megbetegedést az olimpia ideje alatt

A város polgármesterének bejelentése szerint nem regisztráltak zikavírusos megbetegedést az olimpia ideje alatt Rio de Janeiróban.

Eduardo Paes elmondta, hogy augusztus 5. és 21. között 8651 turistának volt szüksége kórházi ellátásra, közülük 2133 volt külföldi, de egyiküknél sem fedezték fel a zikavírus tüneteit. A járványveszély miatt előzőleg számos sportoló lemondta a szereplését az ötkarikás játékokon, amelytől vélhetően sok szurkoló is ezért maradt távol.

Némileg vészmadárkodásnak tartom, hogy a nemzetközi egészségügyben többen is igyekeztek a vírusra hivatkozva elgondolkodtatni az embereket

-mondta a polgármester, aki hozzátette, 1,17 millió turista érkezett Rio de Janeiróba és környékére az olimpia miatt, közülük 410 ezer volt külföldi. A legtöbben az Egyesült Államokból érkeztek (17%), az argentinok (12%) és a németek (7%) is sokan voltak. A szállodák kihasználtsága 94 százalékos volt, a turisták fejenként átlagosan napi 424,6 realt (36 358 forint) költöttek. A kereskedelmi forgalom a 2015-ös adathoz képest a város népszerű déli kerületében 70 százalékkal, az Olimpiai Park közelében pedig 30 százalékkal nőtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik