Olimpia 2016 - Friss hírek

Letartóztattak három kenyai sportvezetőt

Három kenyai sportvezetőt letartóztattak, mert a riói olimpia előtt és alatt az ország ötkarikás szereplését veszélybe sodró módon végezték munkájukat.

A Reuters szerint pénteken elfogták, majd egy nairobi rendőrségre vitték kihallgatásra az olimpiai bizottság három vezetőjét, Stephen Arap Soi delegációvezetőt, F. K. Paul főtitkárt és James Chacha főtitkárhelyettest. Az atlétikai szövetség igazgatóját, Susan Kamaut is kihallgatták, ám őt később elengedték.

Az utóbbi négy évben negyven kenyai atléta bukott meg doppingvizsgálatokon, ezért kérdéses volt a csapat riói szereplése. Sőt, Michael Rotichról, az atlétikai válogatott vezetőjéről kiderült, hogy pénzért cserébe értesítette országa sportolóit a küszöbön álló doppingvizsgálatokról, ezért a Nemzetközi Atlétikai Szövetség etikai bizottsága felfüggesztette, és haza kellett utaznia.

Hassan Wario sportminiszter csütörtökön egy bizottságot állított fel az olimpiai bizottság kivizsgálására, amely szeptember 30-ig készíti el beszámolóját. A problémák ellenére a kelet-afrikai ország egyik legsikeresebb olimpiáján van túl. Kenya Rióban hat arany-, hat ezüst- és egy bronzérmet nyert, mindegyiket atlétikában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik