Olimpia 2016 - Friss hírek

Lőrincz Viktor még mindig nagyon el van kenődve

Az M1-en nyilatkozott az olimpiai bronzérmétől megfosztott birkózó.

A riói olimpián Lőrincz Viktor a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén meglehetősen érdekes körülmények között kapott ki.

Nagyon nehéz éjszakákon vagyok túl, ugyanis sokszor felkelek és a bronzmérkőzés jut eszembe. Pörgetem magamban a történteket.

Ezt az érintett nyilatkozta az M1-en csütörtökön. Bevallotta, hogy a német Denis Kudla elleni meccset nem szeretné visszanézni, mert éppen elég volt neki átélni.

Olyan dolgok történtek ezen a mérkőzésen, amik a szabályokkal szembemennek. Érthetetlen, hogy ilyen megtörténhet egy olimpián, gyakorlatilag egy bronzérmet vettek el tőlem. Nem tudom, mikor fogom ezt megemészteni, de megyünk tovább és csináljuk.

Lőrincz Viktor 3-2-re vezetett, amikor fél perccel a vége előtt – sokak szerint indokolatlanul – megintették, így ellenfele ponthoz jutott és végül legyőzte a magyart. A kétszeres világbajnoki bronzérmes így az ötödik helyen végzett.

A Magyar Birkózó Szövetség teljes mellszélességgel mögöttem áll. Nagyon jó dolog, hogy a szakvezetők és a bírók is azt látták, hogy ezt a mérkőzést én nyertem meg. Nagyon jót tett volna a sportágunknak ez a bronzérem. Úgy gondolom, megérdemelte volna a magyar birkózás, a magyar sport ezt az érmet, úgyhogy ez nagy tüske, és sokáig bennem fog maradni.

Csütörtökön egyébként megszólalt Rio apropóján Sike András is, szerinte egy maffia irányítja a sportágat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik