Olimpia 2016 - Friss hírek

Döntetlennel hangolt az olimpiára a női pólócsapat

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó olimpiai felkészülési mérkőzésén 7-7-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal csütörtökön Cegléden.

Bíró Attila Európa-bajnok együttese múlt héten a margitszigeti BENU Kupán is megmérkőzött az olimpiai bronzérmessel, akkor egy rendkívül kemény és szoros mérkőzésen a tengerentúli együttes 5-3-ra nyert.

A ceglédi összecsapás egy gyorsan értékesített ausztrál emberelőnnyel kezdődött, de hamar jött a válasz Antal Dóra révén, aki egy beúszást követően akcióból volt eredményes. Ezt követően mindkét oldalon sok volt támadásban a hiba – a magyarok kettős emberelőnyben sem találtak a kapuba -, de a védekezésre nem lehetett panasz. A gólcsendet az ausztrálok törték meg, majd a túloldalon Keszthelyi Rita a kapufáról a vendégek kapusának könyökét is “kihasználva” szerzett gólt. Az első játékrész végén mégis az ausztrálokhoz került az előnyt, harmadszor is fórból voltak eredményesek.

A második negyed ausztrál bombagóllal indult, de a következő támadásban Bujka Barbara lerázta magáról emberét és újra egyre csökkentette a különbséget. Nem sokkal később egyenlített a magyar csapat, a harmadik olimpiájára készülő Takács Orsolya emelkedett ki, és pöckölt a hálóba. A hosszabb pihenőre mégis Ausztrália térhetett előnnyel, hiszen két másodperccel a dudaszó előtt emberelőnyből Ashleigh Southern talált a kapuba

A nagyszünet után Kisteleki akcióból szerzett gólt, majd szűk három perccel a negyed vége előtt újabb lövése csorgott be, így először vezettek a magyarok, de a túloldalon Bronwen Knox egy csodálatos ejtéssel egyenlített.

A zárófelvonás Glencora McGhie szintén pazar ejtésével indult, a túloldalon Takács viszont nemes egyszerűséggel “szétlőtte” a hálót. Két és fél perccel a vége előtt újabb emberelőnyt kaptak az ausztrálok, az időkérést követően azonban elmaradt a gól, Gangl Edina védett nagyot. Újabb ausztrál ziccer következett, de ezúttal Antal fantasztikus blokkja segítette ki Ganglt, a visszaúszásnál pedig kiállítottak egy ausztrált, Bíró Attila azonnal időt kért. Ennek ellenére nem sikerült ziccerig játszani a figurát, de a túloldalon az ausztrálok is hibáztak, így maradt a döntetlen.

A magyar válogatott július 30-án indul Rióba, ahol a címvédő amerikai válogatott mellett a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

Nem vagyok elégedett, mert a többször a kezünkben volt a győzelem. Kicsit bosszant, hogy a végén az utolsó emberfórt egy rossz passz miatt nem tudtuk belőni. Úgy gondolom, a múlt héthez képest előrébb léptünk, ez az ausztrál csapat a világ egyik legjobbja. Vannak még hiányosságaink, de ez a két és fél hét elég lesz

– nyilatkozta az M4 Sportnak Bíró Attila.

Eredmény – Vízilabda, női felkészülési mérkőzés

Magyarország-Ausztrália 7-7 (2-3, 2-2, 2-1, 1-1)
magyar gólszerzők: Takács, Kisteleki H. 2-2, Antal D. Keszthelyi, Bujka

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik