Olimpia 2016 - Friss hírek

Vízilabda: kikaptunk a szerbektől, de ez most biztató

A férfi vízilabda-válogatott kedden utazott Belgrádba. A háromnapos edzőtáborozás alatt három kétkaput játszottak, valamint zárásként csütörtök este, a legendás Tasmajdan-uszodában egy nyilvános edzőmeccset. Mindegyiket a világ- és Európa-bajnok Szerbia ellen.

A waterpolo.hu tudósítása szerint a 1500 néző azt láthatta, hogy a magyar csapat remekül kezdett, 6-4-re nálunk volt az előny a nagyszünetben, de a harmadik negyedben nem találtuk a szerb henger ellenszerét, 6-3-ra nyerte ezt a szakaszt a hazai csapat.

A negyedik negyedben már 12-9 is volt a szerbeknek, de az utolsó percben kétszer is betalált a magyar válogatott, amely így az utolsó negyedet is ikszre hozta.

Ugyan voltak nagyon nehéz pillanataink, főleg a szerda esti kétkapun, elég jó kis fejlődést tudtunk felmutatni a közös gyakorlások során. Eredménytől függetlenül jónak értékelem a teljesítményt, persze nyilván szerettünk volna győzni az utolsó meccsen. Harcosak voltunk, abszolút egyenrangú felei a szerbeknek és nekünk még mindig vannak előrelépési lehetőségeink. Pozitívum, az emberhátrányos védekezésünk, hiszen 13 emberelőnyből csak 4-et lőttek be a szerbek. Mi tízből négy emberelőnyt lőttünk, ezen még lehet javítani, ha tízből 5-6 bemegy, akkor elégedett lennék. A szerbek továbbra is egy lépéssel a mezőny előtt járnak, de egyáltalán nem gondolom, hogy mi vagy a közvetlenül mögöttünk, mellettünk álló csapatok ne tudnának meglepetést okozni nekik.

– értékelt a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A magyar válogatott július 30-án utazik Rio de Janeiróba, addig idehaza, Budapesten készül az olimpiára, ahol az első mérkőzést éppen Szerbia ellen játssza majd augusztus 6-án.

A női válogatott szintén csütörtökön, Ausztrália ellen, egy 7-7-es döntetlennel hangolt az olimpiára.

Eredmény – felkészülési mérkőzés, Belgrád:

Szerbia-Magyarország 12-11 (2-4, 2-2, 6-3, 2-2)
Belgrád, 1500 néző, vezette: Marosvári, Putnikovics

Szerbia: G. Pijetlovics – Mandics, Gocics 1, Randelovics, Csuk, D. Pijetlovics 2, Nikics 1, Alekszics 2, Jaksics 1, Filipovics 3, Prlainovics 1, S.Mitrovics, Rasovics 1, B. Mitrovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Savics

Magyarország: Nagy V. – Zalánki 2, Manhercz, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Kis G. 1, Bedő, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 4/13, illetve 4/10

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik