Olimpia 2016 - Friss hírek

Szász Emese alig hiszi el, hogy olimpiai bajnok

Szász Emese nyerte a magyar csapat első aranyérmét a riói olimpián. A 33 éves párbajtőröző az olasz Rossella Fiamingót győzte le négy tus hátrányból a szombati fináléban.

Még nem nagyon hiszem el, mi történt, nagyon boldog vagyok. Néha a sírás kerülget, mert amiért évek óta dolgozom, az végre sikerült.

Úgy voltam vele, ha már itt vagyok, tegyek meg mindent azért, hogy szorosabbá tegyem az asszót, mert az olasz lány nem tartozik a kedvenc vívóim közé, nem volt eddig valami pozitív a mérlegem ellene. De hittem abban, hogy ez az a nap, amikor megcsíphetem és megverhetem” – mondta az éremátadó után Szász a vegyes zónában.

Az olasz vívó négy tussal, 10-6-ra is vezetett. Szász Emesét ez a tény kicsit meglepte.

Jézusom, négy tus hátrányból nyertem? Csak a következő tusra koncentráltam. Gondoltam, amíg nincs vége, addig lehet próbálkozni.

Feltűnő volt egész nap, hogy a magyar lány idegeskedés helyett széles mosollyal küzdötte le az újabb és újabb akadályokat. Még a döntőben, nagy hátránynál sem lehetett rajta látni a nyomást.

Amiért jöttem, hogy érmet szerezzek, már a döntőre meglett. Egész nap arra gondoltam, hogy sokszor voltam görcsös világversenyeken, akkor nem jött össze, most meg kell próbálni egy kicsit lazábban vívni. Sikerült.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik