Olimpia 2016 - Friss hírek

Férfi vízilabda: ismét döntetlent játszott a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott Ausztrália ellen folytatta szereplését a riói olimpián. A mieink az első fordulóban 13-13-as döntetlent játszottak Szerbiával.

Letettük az alapot, mert innentől ezt a szinten mindig hozni kell, sőt folyamatosan javulni egy kicsit, hogy akkor, amikor igazán fontos lesz, ne történjék meg mindaz, ami most az utolsó negyedben megtörtént

-nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Kis Gábor. A szerb válogatott a görögök ellen is remizett, 9-9 lett annak a meccsnek a vége.

Kicsit álmoskásan kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, az ausztrálok kerültek előnybe Richie Campbell révén. Vámos Márton egyenlített, majd ehhez hasonló jelenetek zajlódtak le. Campbell szerzett gólt, majd ismét Vámos egalizált. Ezt követően Hárai Balázs jelentkezett egy fantasztikus svédcsavarral, majd emberelőnyből is betalált, így egygólos előnnyel zárta a magyar csapat az első negyedet.

Ausztrál góllal indult a második negyed, majd Manhercz Krisztián szerzett ismét vezetést a magyar válogatottnak. Decker Attila parádés védéseket mutatott be hátul, Varga Dénes pedig ötméteresből talált be, így 6-4-nél először vezettünk kettővel. A félidő előtt George Ford szépített, így 6-5-ös magyar vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Gólváltással indult a harmadik negyed, majd Decker ért oda a bal alsóra. A negyed felénél Campbell már a negyedik gólját lőtte, így 7-7 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Joe Kayes talált be centerből, így három perccel a negyed vége előtt már az ausztrálok vezettek. A hajrában Varga Dániel próbálkozott, de nem sikerült gólt szereznie.

Varga Dénes góljával indult az utolsó negyed, így hét perccel a vége előtt új meccs kezdődött. Decker parádés védéseket mutatott be, jól dolgozott a magyar védelem. Két perccel a vége előtt Varga Dénes adott parádés passzt Erdélyi Balázsnak, aki közelről nem hibázott. Fél perccel a vége előtt John Cotterill egyenlített ismét. Varga Dániel lövését védte James Stanton-French, majd kisebb bunyó alakult ki a lefújás után, de aztán megnyugodtak a kedélyek.

Férfi vízilabda, második forduló, végeredmény:

Magyarország – Ausztrália 9-9 (4–3, 2–2, 1–3, 2–1)
G: Vámos 2, Varga Dénes 2, Hárai 2, Szivós, Erdélyi, Manhercz illetve Campbell 4, Ford, Roach, Kayes, Cotterill, Swift

I. negyed 

1-4 perc: A ráúszásnál az ausztálok hozták el a labdát, így ők vezethetik az első támadást. Az első gólt is az ausztrálok szerezték, Richie Campbell lőtt a rövid alsóba. (0-1) Varga Dániel lőhetett ezt követően emberelőnyben, de a kapufát találta telibe. Vámos Márton lőtt bombagólt emberelőnyből, esélye sem volt James Stanton-French kapusnak. (1-1) Decker Attila védte bravúrral John Cotterill lövését.

5-8. perc: Campbell ismét vezetést szerzett az ausztráloknak, Decker mellett lőtt a hosszúba. A másik kapu előtt Zalánki Gergő lőtt, de az ausztrál kapus a helyén volt. Ismét Vámos egyenlített emberelőnyből, ezúttal is a kapus feje fölé célzott. (2-2) Nem sokkal később Hárai Balázs villant: egy svédcsavarral jelentkezett, így megszereztük a vezetést. (3-2) Egy perccel a negyed vége előtt Aaron Younger találta telibe a kapufát, majd Benedek Tibor kért időt. Fél perccel a negyed vége előtt emberelőnyből egalizáltak az ausztrálok, Aidan Roach talált be. (3-3) A negyed végén Hárai szerzett vezetést ismét emberelőnyből. (4-3)

II. negyed

1-4. perc: Ismét az ausztrálok hozták el a labdát, de gyorsan megszereztük a játékszert. Joel Swift révén ismét egyenlítettek az ausztrálok. (4-4) Nem sokkal később Manhercz Krisztián villant, bevágta a labdát a rövid felsőbe. (5-4) Decker Attila kapuját két lövés is veszélyeztette, de mindkétszer hárított a hálóőr. Ezt követően emberelőnyös szituációt védekeztünk ki, majd Manhercz ejtése szállt el a kapu fölött.

5-8. perc: Roach próbálkozott lövéssel távolról, de a kapufát találta el, majd Hárai harcolt ki ötméterest. Varga Dénes ki is használta a lehetőséget, így először vezettünk kettővel. (6-4) Egy perccel a negyed vége előtt Zalánki lőtt kapu fölé, majd George Ford talált be centerből. (6-5)

III. negyed:

1-4. perc: Szivós Márton szerzett gólt a negyed elején, majd Campbell már a harmadik találatát lőtte. (7-6) Emberelőnyből érkezett a negyedik gólja is, ezzel 7-7 az állás. Egy perccel később megszerezték a vezetést az ausztrálok, Joe Kayes talált be centerből.

5-8. perc: Kontrát fújtak a bírók, így egy perccel a negyed vége előtt az ausztrálok támadhattak, de gólt nem sikerült szerezniük. Varga Dániel lőtt a negyed legvégén, így 8-7-es ausztrál vezetéssel fordultak rá a csapatok a hajrára.

IV. negyed

1-4. perc: Varga Dénes a második gólját szerezte, így 8-8-nál új mérkőzés kezdődik. A centerezés után Decker mutatott be óriási bravúrt, majd Erdélyi Balázs lőtt a kapusba. Emberelőnyös szituációban nagyon jól védekeztünk, így nincs újabb ausztrál gól.

5-8. perc: Vámos találta telibe a kapufát emberelőnyből, majd Szivóst állították ki a bírók. Gólt nem kaptunAk, mert Roach is a kapufára lőtte a labdát. Varga Dénes nagy passza után Erdélyi góljával már mi vezetünk. (9-8) Fél perccel a vége előtt Cotterill egyenlített. (9-9) 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik