Olimpia 2016 - Friss hírek

Női tőr: Knapek kikapott, Mohamed a 16 között

Korábban a témában:

Mohamed a kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garciával vívott első pástra lépése alkalmával, és szoros asszóban 15-12-re győzött. Knapeknek erősebb ellenfél jutott a kínai Liu Jong-si személyében, akitől 15-9-re kapott ki.

A hatodik olimpiáján szereplő Mohamed megküzdött a továbbjutásért, az első két tust ugyan ő adta, de aztán gyorsan 5-3-as hátrányba került. 6-6-nál egyenlített, onnantól pedig végig nála volt az előny, de néha csak egy tusnyi, amiből a végére három lett.

Ez a lány igazából egy kicsit francia

– nyilatkozott az MTI-nek.

Velük készül, hasonló távolságból vív. A mester mondott mindenféle akciót, de én csak egyre fókuszáltam, éppen arra, hogy fókuszáljak. Éreztem, hogy azért még nem annyira vagyok itt fejben. Meg az olimpiai láz. Mondják, hogy ez a hatodik olimpiám, de ugyanaz a rosszullét, ugyanaz az émelygés előtte. Ez jó is a maga nemében, de ezt most le kellett küzdenem.

Mohamed a nyolcaddöntőben a világranglistán második orosz Inna Gyeriglazovával mérkőzik 16.25-kor.

Knapek az asszója elején háromtusos hátrányba került, s bár onnantól egészen a végéig egyenrangú ellenfele volt a kínai vívónak, két találatnál közelebb nem tudott férkőzni. Igyekezett kezdeményező lenni, amikor már nagyon kellettek a tusok, de Liu többször jó ütemben szúrt bele a támadásába egylámpás találatot elérve.

Eredmények – Női párbajtőr, a legjobb 32 között:

Mohamed Aida-Saskia Loretta van Erven Garcia (kolumbiai) 15-12
Liu Jong-si (kínai)-Knapek Edina 15-9

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!