Olimpia 2016 - Friss hírek

Cseh László: Elég mélyről kell visszajönnöm

Két napja rendezték a 200 méteres pillangóúszás döntőjét a riói olimpián, Cseh László nem titkoltan abban a számban szeretett volna érmet, sőt, aranyat nyerni, ám végül a hetedik helyen csapott célbaMichael Phelps nyert, Kenderesi Tamás bronzérmes lett. A magyar klasszis eléggé elkenődött akkor, és most, még a 100 pillangó előfutamai után is úgy tűnt, nem dolgozta fel teljesen a történteket. Csütörtökön az előfutamát megnyerte, a második legjobb idővel jutott be a középdöntőbe.

Nem volt rossz így reggel, de a kezdés az nagyon lassú volt. Kell egy kis önbizalmat gyűjtenem, mert elég mélyről kell visszajönnöm. A végén egy picit elfáradtam, dolgozni kell még rajta.

Cseh ezután arról beszélt, hogy valamiért mindig az olimpián válik görcsössé, egyszerűen agyonnyomja az öt karika. Erről beszélt a cselgáncsozó Tóth Krisztián is.

„Ha sikerül eljutnom a döntőbe, ott már könnyed úszás kell, mert látjuk mi volt a gond, mi volt a probléma, és csak könnyedén lehet úszni. Görcsösen, feszültségekkel teli nem. Az olimpián jön elő ez nálam sajnos, sehol máshol nem. Sajnos az öt karika összenyomja azért néha az embert. Látom, nem csak engem, de ez nem vigasztal. Vannak, akik hasonló sorsra jutottak, mint én. Most 100 pillangón meg kell mutatni, hogy nem vagyunk mi olyan bénák, csak nem mindig jön össze” – mondta Cseh a vegyes zónában az úszását követően.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik