Olimpia 2016 - Friss hírek

Rio 2016: a Vasasé mind az 5 eddigi magyar arany

Tarol a Vasas Rióban!

Szász Emese, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron is a piros-kék egyesület versenyzője, így a Vasas egymaga is az összesített éremtáblázat negyedik helyén állna.

Londonban egyedül Szilágyi Áron szerzett aranyérmet vasasosként – azaz az előrelépés jelen esetben tényleg megkérdőjelezhetetlen.

A Vasas egyébként Szászon, Hosszún és Szilágyin kívül az ökölvívó Bacskai Balázst és Harcsa Zoltánt, a kajakos Kugler Attilát, a birkózó Sastin Mariannt adta Rióra, azaz még emelkedhet az aranyérmek, érmek száma.

Érdekesség, hogy Szilágyi Áron aranyérme volt a klub 50. olimpiai bajnoki címe.

A Vasas elnöke, Markovits László csütörtök reggel meg is szólalt a páratlan sikersorozat apropóján:

Idáig is fantasztikus volt számunkra az olimpia, de Áron címvédése olyan érzelmi többletet hozott magával, aminek köszönhetően az egész Vasas család maradéktalanul magáénak érezheti a sikereket. Nem hiszek a véletlenekben, egy saját nevelésű sportolónknak kellett megszereznie az ötödik napon, az ötödik aranyunkat, amely egyben az ötvenedik Vasas-aranyérem az olimpiák történetében. Ezzel Áronnak sikerült tovább fokoznia ezt a hihetetlen vasasos sikertörténetet.

Sokan hívtak ezzel és az interneten is több helyen visszaköszönt, hogy éjjel USA, Kína és Japán után a Vasas állt a negyedik helyen az aranyérmek tekintetében az olimpiai éremtáblán, megelőzve például Oroszországot. Ezt az összehasonlítást egy szellemes dolognak tartom.

A sport is egy versenyközeg, ahol mindannyian a teljesítményért dolgozunk, tehát természetesen büszkék vagyunk rá és jó érzés megélni, hogy az első öt olimpiai aranyat mi adtuk Rióban. Most a mi versenyzőinknek jött ki a lépés, de ahogy többször is nyilatkoztam, a legfontosabb a magyar sport sikere.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik